Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir el bosc net a Pallejà

10/07/2018 - 12:50

Els residus recollits durant una jornada de neteja a Pallejà formen part d’una exposició temporal a la plaça del Castell

En el marc de la campanya municipal de civisme “Més herois, més civisme, més Pallejà”, aquest mes de juny es treballa per a conscienciar la ciutadania sobre la importància de mantenir net el nostre espai forestal. Amb aquest objectiu, el passat 3 de juny una vintena de voluntaris i voluntàries, amb el suport de l’Ajuntament, van participar en una jornada de neteja del bosc durant la qual van recollir uns 1.000 quilos de residus. Entre aquests hi havia, per exemple, bosses de plàstic, burilles de cigarreta, llaunes, ampolles de vidre, runa i fins i tot plaques d’uralita que, recordem, és un material d’alt risc contaminant per les vies respiratòries i que necessita un tractament especial.

En aquesta línia, els residus recollits no s’han llençat sinó que se’ls hi ha volgut donar més visibilitat i actualment formen part d’una exposició temporal que s’ha instal·lat a la plaça del Castell i que durarà unes setmanes. Així mateix, s’han editat uns targetons informatius que es poden trobar als equipaments municipals on s’indiquen les normes que cal seguir quan es va al bosc.

La campanya municipal de civisme es va iniciar el passat mes de febrer. Des d’aquesta data s’ha incidit també en altres comportaments incívics com l’abandonament dels trastos vells, les recollides dels excrements d’animals i la bona convivència durant les festes populars.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatPallejà

Relacionats

Article

Més de 1.800 persones es van passar dissabte per alguna de les 74 parades instal·lades a la plaça de l’Església · En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, va apostar un cop més per les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar)

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Butlletí