Les activitats d'educació ambiental del Consorci del Bages per a la gestió de residus han arribat a 8.000 alumnes el curs passat

15/07/2018 - 08:29

Les activitats pedagògiques d’educació ambiental liderades pel Consorci del Bages per a la gestió de residus  –que inclouen el programa d’educació ambiental i les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola”- han arribat a gairebé 8.000 alumnes aquest darrer curs.

El programa d’educació ambiental –que es fa conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages- inclou visites al Parc ambiental de Bufalvent, al Parc del Secà i a les deixalleries, xerrades, tallers, ambientalització i assessorament de centres educatius, préstec de material, etc. En el marc d’aquest programa s’han dut a terme 119 actuacions per a un total de 3.287 alumnes. Gairebé 2.500 han participat en les diferents visites i 800 han fet tallers com “Cada residu al seu lloc”, “Les propietats del materials” o “Reciclem l’oli fent sabó”.

Per altra banda, dins el programa “La deixalleria mòbil va a l’escola”, s’han visitat 34 centres del Bages i el Moianès, s’han registrat 875 entrades de residus i s’han fet 308 activitats diferents en les quals han participat 4.693 alumnes.

A més, recentment s’ha fet la cloenda d’una nova edició dels Projectes compartits sobre residus en què 2 escoles i gairebé 110 alumnes han estat desenvolupant, durant el curs, un projecte transversal sobre la necessitat de reciclar.

L’objectiu de totes aquestes activitats pedagògiques, un dels puntals estratègics del Consorci del Bages, que es van iniciar l’any 2005, és conscienciar els infants i joves de l’impacte que té la generació de residus, perquè, des de ben petits, tinguin clar que és necessari reciclar i reduir residus.


 

Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí