Més recollida selectiva i menys materials impropis en la recollida d'escombraries porta a porta a Arenys de Munt

31/07/2018 - 08:59

El passat mes de juny va començar a Arenys de Munt la campanya “Tria bé” per informar sobre la importància de fer bé la recollida selectiva, estalviar recursos naturals i evitar l’increment de cànon previst per al 2020 per la Unió Europea si no es compleixen els paràmetres de reciclatge correcte.

A Arenys de Munt, el percentatge de recollida selectiva bruta en el porta a porta s’ha incrementat substancialment en els últims anys, passant del 57% l’any 2013 al 80% l’any 2017. A més, el percentatge de materials impropis barrejats amb la recollida de matèria orgànica del porta a porta també ha millorat, passant del 4,47% el 2013 al 2,08% el 2017. La recollida de piles elèctriques exhaurides també s’ha anat incrementant en els últims anys, passant dels 1.080 quilos l’any 2013 als 1.890 quilos l’any 2017.

Aquestes són algunes de les dades que figuren en els indicadors de gestió de l’Ajuntament d’Arenys de Munt que es recopilen anualment des del 2013. Entre els objectius per millorar l’organització, en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 hi figura l’objectiu operatiu “42.2-Consolidar el quadre de comandament amb indicadors com a eina de gestió i presa de decisions a l'Ajuntament”.

Aquesta és una eina de millora que ajuda a la presa de decisions en l’àmbit de la gestió dels serveis municipals i que permet conèixer l’evolució del conjunt d’àmbits de treball de l’Ajuntament. Actualment el govern municipal d’Arenys de Munt té consolidat un quadre de comandament amb més de 250 indicadors que proporcionen un munt d’informació i permeten fer anàlisis sobre el funcionament dels serveis i les necessitats locals.

A la taula adjunta hi figuren alguns d’aquests indicadors, que permeten veure l’evolució entre els anys 2013 i 2017 de diversos indicadors sobre aspectes econòmics, de gestió, relacionats amb serveis tècnics i medi ambient, sobre els serveis socials, sobre els serveis d’ocupació i de promoció econòmica, sobre seguretat i civisme, etc.

El govern municipal treballa amb transparència per agilitar, simplificar i racionalitzar l’administració local, i en els últims cinc anys ha aconseguit fites rellevants en la millora de la governança i la implementació de l’administració electrònica, fites que repercuteixen en una millor atenció a la ciutadania des del servei públic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí