La Guàrdia Urbana de L'Hospitalet renova la seva flota de vehicles amb 16 motos elèctriques

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

29/07/2018 - 09:04

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat fa un pas més en la seva aposta per la mobilitat sostenible. El total del parc mòbil es renovarà de manera esglaonada. La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incorpora al seu parc mòbil 16 motocicletes escúters elèctriques, que substituiran el mateix nombre d’escúters de gasolina, i que s’utilitzaran per a tasques de patrullatge.

A part de la reducció en les emissions de gasos contaminats i de soroll, l’ús d’aquests nous vehicles comportarà també un estalvi apreciable de combustible en el parc mòbil de la policia local.

Les prestacions de les noves motocicletes —amb una autonomia de 160 quilòmetres i una acceleració de 0 a 50 km/h en 2,7 segons— les fa molt adequades per al servei policial. La recàrrega de la bateria es completa en un temps màxim d’entre 2 hores i quinze minuts i 3 hores.

Aquest és el primer pas en la renovació del parc mòbil de la Guàrdia Urbana. A més de les 16 motocicletes elèctriques, d’aquí a final d’any, s’hauran renovat 30 vehicles patrulla més, dels quals 21 seran de motorització híbrida gasolina-elèctrica. En els propers anys se seguirà substituint els vehicles amb motor de gasolina o gasoil per vehicles elèctrics o híbrids.

L’objectiu és substituir de manera progressiva la flota de motos de benzina de la policia local per vehicles elèctrics, per fer més sostenible la mobilitat dels agents i contribuir a la millora mediambiental. La iniciativa s’inscriu en el marc del Pla de mobilitat urbana de L’Hospitalet (PMU) i del Pla d’acció per a la millora de la qualitat de l’aire de L’Hospitalet, documents que —amb l’horitzó del 2020— recullen un seguit d’accions per tal d’avançar cap a una mobilitat sostenible i una millora de la qualitat de l’aire que respirem. En definitiva, que ens permeti avançar cap a una ciutat més eficient, amb menys emissions i que compti amb una millor qualitat de vida per a tothom.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Article

En aquesta planta solar s’instal·laran, en concret, 3.976 plaques, amb una potència superior a 2 Mw, en una actuació que abastarà fins a 9.820 m². Aquesta actuació permet reduir unes 1.300 tones anuals de CO₂ equivalent en el sistema de producció energètica, equiparable a eliminar 266.000 vehicles anuals dels accessos de Barcelona.

Butlletí