Nou Espai de Consum Responsable de l'Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

22/07/2018 - 18:38

El nou espai, ubicat al Palau Foronda, pretén ser l’espai referent de la ciutat especialitzat en consum, que treballa en xarxa amb les iniciatives i entitats ja existents, i que incorpora nous serveis d’atenció a les persones consumidores. Acollirà activitats, recursos i propostes des d’una perspectiva de consum amb responsabilitat i consciencia, que es suma a altres serveis municipals que ja treballen amb aquesta línia.

L'Espai sorgeix del desplegament de l'Estratègia d'Impuls del Consum Responsable 2016-2019, sota el nou paradigma de considerar el consum com a part pro-activa del model socioeconòmic.

Oferirà una amplia varietat de serveis i recursos adreçats a tot tipus de persones usuàries, tot i que s'aniran desplegant per fases:

Consum_Responsable_2

  • Serveis de l'Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC): Informació i assessorament especialitzat en consum. Mediació i reclamacions.
  • Programes de formació i difusió (activitats, exposicions i campanyes).
  • Recursos sobre consum responsable adreçats a centres educatius i de lleure de la ciutat.
  • Cessió d'espais per entitats, grups de persones consumidores, serveis municipals i agents de consum.
  • Assessorament especialitzat en consum responsable.

L'Ajuntament està elaborant una guia per atendre específicament els dubtes que plantegen nous serveis en auge, com els vinculats a les economies de plataforma (col·laboratives).


 

Categories: 

Relacionats

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

L'entitat Enginyeria sense fronteres va presentar la passada tardor la Guia per a la implementació de Comunitats Hídriques a la ciutat de Barcelona. Es va presentar en una taula rodona  sobre “les Comunitats Energètiques a les comunitats de vida. reptes i oportunitats en la transició ecosocial”. 

Butlletí