Itineraris marins senyalitzats a Salou

23/07/2018 - 08:20

És un projecte pioner a la Costa Daurada pel que fa al disseny, planificació, senyalització i homologació d’itineraris marins que busca posar en valor el paisatge i la natura. 

 

S’ha presentat el nou projecte que el Patronat de Turisme de Salou ha engegat per aprofitar el potencial de l’ecosistema marí a través de la difusió de les Vies Braves i potenciar l’esport al mar. L’alcalde, Pere Granados; junt amb el regidor de Turisme, Benet Presas; la regidora de Platges, Júlia Gómez; el regidor d’Esports, Dani López; el gerent del Patronat de Turisme, Juan Carlos Capilla; i Miquel Sunyer, esportista d’elit amb travessies d’aigües a mar obert i fundador del projecte; han estat els encarregats de presentar aquesta innovadora iniciativa tant als mitjans de comunicació, com a les diverses entitats i agents socials relacionats amb l’esport, el mar, i les activitats aquàtiques, com ara el Club Nàutic, futbol Salou, el Club Natació Salou, Challenge Salou, i l’estació nàutica.

Des de l’ens turístic s’aposta per crear una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes que pretén millorar la relació de l’home amb el mar a través de la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub de forma segura, incentivant el contacte íntim com a fórmula de conscienciació. Aquestes activitats comptaran amb monitors i tindran un caràcter gratuït.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut posar de manifest el poder gaudir d’una nova experiència que respecta el medi ambient de forma saludable. Granados, també ha explicat que “gracies a aquesta iniciativa es podrà visitar el litoral salouenc i apreciar la recuperació que s’hi esta duent a terme tant per terra amb el camí de ronda, com per mar mitjançant aquestes vies braves”.

La nostra voluntat és seguir ampliant el ventall de productes turístics sostenibles i que aquests itineraris es converteixin en referent internacional en el seu segment i que serveixi per a conscienciar sobre la necessitat de protegir els oceans i mars”, apuntava el regidor de Turisme, Benet Presas. "Per això" –afegia- “aquestes Vies Braves és un projecte pioner al món en disseny, planificació, senyalització i homologació d’itineraris marins”.

El responsable del projecte, Miquel Sunyer, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja que “Salou es el primer municipi de la costa Daurada en el que implantarem el projecte i ens fa especial il·lusió”. Sunyer, ha afegit que “es tracta d’un projecte únic e innovador que pretén apropar racons del litoral tot practicant esport”.

Els dos primers itineraris que es posaran en marxa són, d'una banda, el que va de Cala Font a Platja Llarga amb una longitud de 970 metres amb una durada estimada d'entre 15 i 22 minuts i apte tant per a la natació com per a l'snorkel. En aquest es podrà veure el fons marí de sorra, roca i posidònia i es recomanarà entre els mesos de maig a novembre.

El segon recorregut serà la Via Brava entre la Platja Llarga i la Platja Capellans amb una longitud de 962 metres i amb un fons marí i durada similar a l'anterior recorregut. Aquesta temporada es faran un total de 12 accions de promoció, seran nedades (alternant natació i snorkel) entre les dues vies o itineraris. Aquestes activitats seran gratuïtes i comptaran amb monitors especialitzats i estaran degudament senyalitzades en diferents idiomes.

Per tant, amb aquest projecte que es vol posar en marxa aquest mateix estiu es vol crear i homologar una xarxa d’itineraris marins senyalitzats i abalisats mitjançant boies i cartells informatius que permetin nedar en espais únics; l’organització d’activitats de caràcter lúdic, esportiu i pedagògic per a tots els públics que permeti apropar les persones al mar des d’una actitud respectuosa, i, finalment, implantar un producte turístic innovador, sostenible i de qualitat que s’adapti al territori i que posi en valor espais únics del seu litoral. També s’organitzaran accions mediambientals com la neteja de fons marins. Aquesta proposta, entronca de ple amb la política de cura i conservació del litoral de Salou i del medi ambient i la seva divulgació a través de les sortides pel camí de Ronda, les accions de neteja del litoral o la recent ampliació d’espais inclosos dins el camí de ronda amb el nou mirador de la cala Morisca, entre d’altres accions que està duent a terme l’Ajuntament.

Aquest nou producte turístic, ja està implantat a d’altres indrets de Catalunya, especialment a la Costa Brava i a la costa de Barcelona i Barcelona ciutat i, fins a la data, acumula 23 itineraris; prop de 25 quilòmetres de costa balissada; inclou 16 ajuntaments, 2 marques turístiques, 500 activitats i més de 9.000 usuaris.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Aquesta unitat policial especialitzada ha dut a terme 200 accions en pro de la natura en un mes i mig.

Notícia

Les dutxes i els rentapeus de les platges de Salou només funcionaran al 50%.

Article

L'Ajuntament de Salou implanta el nou sistema als jardins del Parc Manel Albinyana, de l'Avinguda 30 d'Octubre, de l'Ajuntament, del Pavelló municipal, de la Plaça de la Pau i de l'Autovia Reus-Salou.

Butlletí