Ocata estrena el nou sistema de recollida porta a porta de paper i cartró per als comerços

01/08/2018 - 08:37

Els establiments del barri de El Masnou fan la prova pilot d'aquest tipus de recollida, que s'estendrà a la resta del Masnou durant les properes setmanes

Els establiments comercials d’Ocata estrenen, en fase de prova pilot, el nou sistema de recollida porta a porta de paper i cartró. La recollida d’aquests residus es duu a terme els dimarts i els divendres, entre les 10 i les 14h.

Els comerciants han de deixar prèviament les caixes de cartró ben plegades a la vorera, davant l’establiment. Si no hi ha prou espai com per permetre el pas de vianants, han de conservar el cartró i el paper dins el local fins que els operaris de la recollida d’escombraries passin a recollir-ho. Els comerços, doncs, ja no podran utilitzar els contenidors de recollida selectiva per dipositar-hi paper o cartró.

El dimarts 17 de juliol va ser el primer dia de funcionament del porta a porta. La meitat dels comerços d’Ocata havien deixat correctament el seu cartró al carrer. Durant el matí, els operaris van tenir temps suficient per fer la recollida a tot el municipi i, fins i tot, comerços d’altres zones van fer-ho correctament tot i que encara no s’hi havia iniciat la prova pilot. En total es van recollir 140 kg de cartró amb el sistema porta a porta. Actualment s’està informant presencialment a comerços del Masnou Alt, que serà el proper barri que adoptarà el porta a porta per recollir el paper i cartró dels establiments.

L’Ajuntament recomana l’adreça de correu electrònic manteniment@elmasnou.cat per resoldre qualsevol dubte o aclariment. El motiu principal pel qual s’introdueix aquest nou sistema de recollida és evitar els habituals desbordaments d’aquesta fracció de residus al voltant dels contenidors de determinades zones del municipi. En una carta enviada als comerços, el consistori recorda que si s’eviten els desbordaments de contenidors es millora l’espai públic i es facilita que la ciutadania s’hi trobi millor.

Aquesta mesura amplia les accions dutes a terme per part de l’Ajuntament dins el marc de la campanya “El Masnou és casa teva”, que pretén fomentar el civisme, especialment pel que fa a la correcta separació dels residus. Per exemple, al desembre del 2016 es van repartir fulletons a les llars i als comerços del Masnou per fomentar la col·laboració ciutadana pel que fa a la recollida selectiva de residus. Ja aleshores, es recordava al sector comercial la importància de plegar correctament les caixes de cartró i de dipositar-les al contenidor corresponent.

En paral·lel, la introducció de la recollida porta a porta s’emmarca dins els punts 141 i 143 del Pla d’Acció Municipal (PAM). L’un, es refereix a la instauració d’una nova ordenança de recollida d’escombraries (aprovada inicialment al Ple de maig però pendent d’entrar en vigor). L’altre, a la potenciació de la sensibilització ambiental i el foment del reciclatge.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Butlletí