El Museu de Ciències Naturals tindrà una coberta verda

31/08/2018 - 10:21

Projectada per a la primavera de l’any 2019, la nova superfície enjardinada de 7.100 metres quadrats del museu esdevindrà un espai d’observació, estudi i investigació lligat a la natura i al paisatge mediterrani.

El nou acabat de la coberta del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al parc del Fòrum, es preveu de caràcter vegetal, d’interès científic i d’experimentació, i també com un exemple de referència per a la resta de cobertes verdes de clima mediterrani.

La instal·lació de la nova superfície enjardinada, de 7.100 metres quadrats, inclourà el màxim nombre d’espècies i té l’objectiu de reconstruir ecosistemes naturals amb plantes d’espècies autòctones per afavorir les comunitats vegetals mediterrànies dominades per plantes herbàcies fàcils d’aconseguir, de mantenir, de gestionar i amb capacitat d’atreure fauna.

Aquest nou projecte suposarà la reparació, el manteniment i la nova vida de la coberta de l’edifici, concebuda i executada en el seu moment com una gran extensió d’aigua blavosa, metàfora del Mediterrani.

  • Zones d’enjardinament:
  • Àrea didàctica d’acollida
  • Prat d’espècies anuals típic de Barcelona amb plantes de flor
  • Prat d’espècies anuals típic de Barcelona amb espècies tolerants a la proximitat del mar
  • Zona de geòfits i plantes bulboses
  • Aiguamoll
  • Prat mediterrani (no segat)

L’actuació s’emmarca en la mesura de govern d‘impuls de la infraestructura verda urbana, que planteja la promoció i creació de cobertes verdes públiques i privades i comunitàries com a part del procés d’increment del verd a la ciutat, a més de nous parcs, carrers i façanes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí