Controlar les espècies exòtiques per afavorir les autòctones

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

01/09/2018 - 10:50
 

L'Ajuntament de Parets ha signat un conveni de col·laboració amb el Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets (GRENP), l’encarregada d’investigar i fer recerca sobre la vessant d’amfibis i rèptils.

Les zones d’aigua, tant basses com rius, de Parets, tenen espècies exòtiques que poden arribar a detruir la fauna autòctona. L’Escola de la Natura s’encarrega de treure aquestes espècies invasores de la zona d’aigua i les porten a Centres de Fauna. D’aquesta manera la fauna autòctona no es veu amenaçada i l’espècie exòtica es desenvolupa en un medi protegit.

De moment el Grup de Recerca de l’escola de la Natura ha descobert ja una nova malaltia, el dermofistidium, que provoca el declivi d’espècies de peixos, d’ambifis i rèptils. L’acord estableix que l’Ajuntament cedeix l’ús de les instal·lacions per desenvolupar tasques de recerca al GREP i , per la seva part el grup participarà de projectes locals i programes educatius i formatius del municipi.

Aquest conveni de col·laboració pretén que Parets sigui un punt de referència en matèria d’investigació a nivell nacional.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Celoni ha rebut el fons donat per Martí Boada en un acte celebrat a Sant Llorenç de Vilardell.

Butlletí