El cementiri de Les Pruelles de Sitges, candidat a millor iniciativa ambiental de l’Estat

Font: Ajuntament de Sitges

05/09/2018 - 11:54

El projecte ‘El jardí de les roselles’ del cementiri de Les Pruelles és finalista del V Concurs de cementiris d’Espanya, organitzat per la revista Adiós Cultural. L’espai de Les Pruelles competirà juntament amb ‘El camí del bosc’ del cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, del Papiol, i el Parque de la Paz de València.

El projecte El jardí de les roselles del cementiri municipal Les Pruelles de Sitges és finalista al V Concurs de Cementiris d’Espanya en la categoria de Premi Millor Iniciativa Mediambiental 2018 de l’Estat. La proposta fomenta l’ús d’urnes biodegradables en un entorn natural i competirà amb ‘El camí del bosc’ del Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, del Papiol, i amb el Parque de la Paz de València. El reconeixement forma part del concurs organitzat per la revista funerària Adiós Cultural i serà entregat per un jurat especialitzat després de decidir el guanyador entre les tres iniciatives mediambientals. El veredicte es donarà a conèixer a la tardor.

El recinte de Les Pruelles, de titularitat pública i gestionat per l’empresa funerària Altima, destina un espai per a la col·locació de centenars de roselles de porcellana, elaborades artesanalment, sota les quals s’hi enterren les cendres amb una urna biodegradable. El terreny, enjardinat també amb plantes autòctones mediterrànies, simula un camp de roselles a mode de memorial. Enmig d’aquest lloc també s’hi intercalen  urnes pluvials familiars, de bronze, uns innovadors columbaris plantejats com a sepultures familiars on les cendres es dilueixen a la terra amb l’acció de l’aigua de la pluja.

Les instal•lacions de Sitges competiran amb El camí del bosc al cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, del Papiol, un sender per al repòs de les cendres enmig del bosc, que també està gestionat per Altima. Els dos cementiris catalans donen una resposta sostenible a una creixent demanda d’incineració i aspiren al premi en la mateix categoria que el Cementerio Parque de la Paz de València. 

El concurs convocat per la revista Adiós Cultural té 5 categories: millor cementiri, millor monument arquitectònic, millor activitat de portes obertes, millor història i millor iniciativa ambiental. 


 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí