L'Ajuntament de Sant Feliu i Aigües de Barcelona organitzen la Sant Feliu Maker League

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

12/09/2018 - 20:35

La Lliga Maker del cicle integral de l'aigua, Sant Feliu Maker League, és un programa d'innovació oberta que neix amb l'objectiu de desenvolupar un projecte a la ciutat que ajudi a la sostenibilitat i millori el consum de l'aigua. Per fer-ho possible l'Ajuntament i Aigües de Barcelona donen la possibilitat de participar-hi a 20 persones que, al llarg dels 50 dies de durada del programa, hauran d'aportar solucions tangibles, àgils i innovadores per donar resposta a dos grans reptes. D'una banda, el repte 'smart city', centrat en fer de les 70 fonts públiques repartides per tota la ciutat un factor de cohesió social; i de l'altra el repte 'smart agriculture', enfocat a l'optimització del consum d'aigua als conreus, horts urbans, horts socials i les diferents explotacions agrícoles del municipi, com el Parc Agrari del Baix Llobregat.

El programa compta amb el suport d'entitats reconegudes en el món de l'emprenedoria, la innovació i la cultura maker com l'Imagine Creative Center, el FabLab Barcelona, o Pollen, així com del programa Sant Feliu Innova o l'associació Crea i Emprèn a la Vila.

Les persones interessades en participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a través del lloc web makerleague.aiguesdebarcelona.cat. El termini finalitza el 14 de setembre, l'edat mínima per accedir al programa és de 18 anys, i la inscripció és totalment gratuïta.

La Sant Feliu Maker League va néixer el passat 19 d'abril, amb la signatura del conveni entre l'Ajuntament i Aigües de Barcelona per recollir l'experiència i el coneixement dels respectius clubs de makers (el de Sant Feliu i el d'Agbar) al servei de la innovació social, l'estalvi energètic i la millora de la qualitat de vida. En els propers anys es marcaran reptes d'interès ciutadà i social que els membres del club de makers aniran treballant i desenvolupant.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Butlletí