L'Ajuntament d'Avinyó i la Fundació Setba col·laboren en el projecte "Natura és cultura"

Font: Ajuntament d'Avinyó

21/09/2018 - 14:14

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

 La Fundació Setba, que treballa l'art com a vehicle d'integració, és la impulsora de la iniciativa "Natura és art" des de l'any 2012 i que enguany cristal·litzarà a Avinyó amb una intervenció al bosc de la Torre dels Soldats, gràcies al conveni de col·laboració que l'Ajuntament d'Avinyó ha signat.

Sota la direcció de Quim Moya, els participants al taller fan un treball d'observació de la natura i de coneixement de tècniques artístiques que culmina amb la creació sobre els arbres del Camí Ramader Central d'aquesta zona. Cada participant crea una obra pròpia sobre un arbre, amb la voluntat de formar una gran obra col·lectiva a banda i banda del camí.

La creació artística sobre els 40 arbres serà fotografiada per documentar-ne el procés. Aquestes imatges formaran part de l'exposició que es farà el mes d'octubre al Museu Comarcal de Manresa, coincidint amb el Dia Internacional de la Salut Mental.
 

 

Categories: 

Relacionats

Article

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Butlletí