L'Ajuntament de Girona treballa la mobilitat sostenible amb infants amb una prova pilot a l'Escola Pla de la ciutat

Font: Ajuntament de Girona

18/09/2018 - 10:07

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Ajuntament de Girona ha portat a terme aquests dies una prova pilot a l’Escola Pla de Girona per promoure la mobilitat sostenible, autònoma i segura en infants. La campanya, anomenada “Mou els peus, mou el món”, s’ha fet en col•laboració amb el Consell d’Infants de Girona i la voluntat del consistori és estendre aquesta proposta a altres centres educatius del municipi.

Un centenar de nens i nenes de 5è i 6è de Primària reflexionen, durant dues setmanes, sobre els avantatges i els beneficis d’anar a peu, en bicicleta, en bus o compartint cotxe a l’escola i marcaran com han arribat fins al centre en un mural en forma de serp ubicat a l’entrada del col•legi. Aquesta iniciativa educativa, que s’anomena “Traffic Snake Game”, és una de les bones pràctiques que els socis del projecte europeu School Chance han intercanviat i implantat durant els primers mesos del programa.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en la presentació del projecte aquest 18 de setembre i ha destacar que “des de l’Ajuntament s’està treballant molt intensament perquè Girona sigui una ciutat sostenible en molts sentits, també en el de la mobilitat”. “Accions com el desenvolupament dels camins escolars segurs i iniciatives com la que avui presentem són dos exemples d’aquesta aposta perquè els ciutadans i ciutadanes del futur del municipi es moguin de forma sostenible per la ciutat”, ha afegit.

Per la seva banda, la directora de l’escola, Lluïsa Garriga, ha explicat que la setmana passada les quatre classes que participen en el joc van identificar les diferents maneres d’arribar a l’escola que tenien els alumnes i es van proposar millorar en un 20% el nivell de sostenibilitat en els desplaçaments. “Ahir ja vam assolir el repte en dues de les quatre classes i avui ja hi ha tres grups que ho han aconseguit. Al nostre centre hi ha un 80% dels escolars que arriben a l’escola a peu i gran part dels que arriben en cotxe aparquen al punt de desencotxament que tenim a prop i després arriben caminant també”, ha destacat Garriga.

El Consell d’Infants de Girona ha col•laborat amb la campanya amb l’elecció del lema –“Mou els peus, mou el món”- i l’elecció del logotip –unes sabates caminant- que porten impresos unes armilles que portaran durant tota la setmana els nens i nenes de l’Escola Pla de Girona.

L’Ajuntament de Girona és el soci líder del projecte School Chance, del programa Interreg Europe – Second Call, on participa juntament amb els ajuntaments de Reggio Emilia, Utrecht, Gävle i Gdansk, la Brasov Metropolitan Agency for Sustanaible Development, l’Austrian Mobility Research i la Generalitat de Catalunya. El projecte, que té com a objectiu principal incorporar la mobilitat autònoma i sostenible dels escolars a les polítiques regionals dels territoris que hi participen, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al període 2014-2020.

En tot el projecte hi participa un grup d’interès local (GIL) representatiu en l’àmbit de Catalunya i que incorpora les entitats interessades en la mobilitat escolar. L’Escola Pla de Girona forma part d’aquest grup i participa activament en les reunions periòdiques que es porten a terme.

L’Exposició del Vehicle Elèctric, una de les activitats més destacades de la Setmana de la Mobilitat
Com cada any, l’Ajuntament de Girona ha participat en la Setmana Europea de la Mobilitat amb diferents activitats organitzades a la ciutat entre el 16 i el 22 de setembre. Una de les propostes més destacades ha estat l’Exposició del Vehicle Elèctric. El dissabte 22 i el diumenge 23 de setembre, la plaça de la Independència ha acollit una fira expositiva de vehicles elèctrics, híbrids o de gas i diverses conferències sobre les estacions de recàrrega, els avantatges i perjudicis del vehicle elèctric sobre el vehicle de combustió fòssil o sobre les experiències de persones usuàries de vehicles elèctrics.

Una caminada i un jornada de transport públic per a la gent gran, una inspecció tècnica de bicicletes o dos itineraris de descoberta de l’entorn a peu han estat algunes de les activitats també s'han portat a terme durant la setmana. El regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha assenyalat que “la Setmana de la Mobilitat no ha de ser només una setmana a l’any, sinó que ha de ser un compromís constant que es porti a terme els 365 dies”.

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat s’han organitzat amb la col·laboració de l’entitat Mou-te en Bici i de Transports Metropolitans del Gironès.

Podeu consultar més informació al web: www.girona.cat/setmanadelamobilitat


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí