Montblanc inicia la recollida de residus porta a porta dins el recinte emmurallat

Font: Tarragona Digital

27/09/2018 - 15:50
Montblanc tindrà recollida d’escombraries porta a porta dins el recinte emmurallat. | Ajuntament de Montblanc

Montblanc tindrà recollida d’escombraries porta a porta dins el recinte emmurallat. | Ajuntament de Montblanc

Montblanc és el primer municipi de la Conca de Barberà que posa en pràctica el nou model de recollida de residus basat en sistema porta a porta. A partir del proper 1 d'octubre, els veïns de l'interior del recinte emmurallat de la Vila Ducal ja no podran fer servir els contenidors a peu de carrer, sinó que s'hauran d'emmagatzemar els residus fins que el servei de recollida els passi a buscar en els horaris establerts.

Prèviament a l'arrencada del nou model, obligatòri per a tothom que visqui al nucli emmurallat i per tal d'informar a la població, s'ubicaran punts informatius, penjada de banderoles, visita dels informadors ambientals a les activitats econòmiques, carta personalitzada per bústia, xerrada de presentació, xerrades a grups, nouvinguts, usuaris habituals dels equipaments públics, entitats, entre altres.

L'inici de la recollida porta a porta de tots els residus –excepte del vidre- serà el dia 1 d'octubre i serà obligatòria per a tothom que visqui al nucli emmurallat. Els veïns hauran de deixar abans de les deu de la nit del dia 1 d'octubre les deixalles al carrer. La recollida dels residus s'efectuarà sempre a partir de les deu de la nit: per tant, caldrà treure les deixalles corresponents al vespre a partir de les 20.00 h fins les 22.00 h. A l'estiu el servei es farà més tard, i les deixalles es podran treure de les 22.00 h a les 24.00 h. Les escombraries s'hauran de treure amb el cubell domiciliari que s'entregarà per domicili. Aquests cubells (en seran dos, un per la matèria orgànica i l'altre per la resta de les fraccions), seran entregats als punts informatius que es faran al Casal d'entitats entre el dia 26 i 29 de setembre.

En el servei porta a porta per a domicilis, setmanalment hi haurà tres dies de recollida de l'orgànica, dos dies d'envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. El dia 1 d'octubre al matí es retiraran tots els contenidors del carrer, alliberant espai públic i reduint el soroll i les males olors, a més amb aquest canvi es pretén potenciar la recollida selectiva al municipi.

El vidre, per tal d'aproximar aquest servei als veïns del nucli emmurallat, s'ubicaran cada divendres en uns contenidors de vidre situats al carrer Fusteria –Plaça 1 d'Octubre, Plaça Poblet i Teixidó i Plaça Catalunya, des de les 8.00 h del matí fins les 22.00 h de la nit.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí