Sant Feliu aposta per l'economia verda local en l'EdiCitNet de Berlín

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

01/10/2018 - 12:43

Dimecres 19 de setembre es va celebrar la reunió de llançament del projecte europeu EdiCitNet (Edible Cities Network) a Berlín, una iniciativa per impulsar la sostenibilitat de les ciutats en el futur. La tinenta d'alcalde Lourdes Borrell va assistir a aquest fòrum com a representant de l'únic municipi de l'Estat espanyol que hi participa, i que forma part de la xarxa mundial de ciutats que aposten per la implementació de solucions basades en la natura per a la producció d'aliments.

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea amb gairebé 12 milions d'euros i amb una durada prevista de 5 anys, neix amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans i potenciar l'economia verda. Sant Feliu de Llobregat s'ha compromès a desenvolupar un pla urbanístic estratègic que integri solucions naturals comestibles, juntament amb la millora de la gestió i recuperació de l'aigua. En aquest sentit l'Ajuntament vol aprofitar l'impuls del projecte per potenciar, entre altres, projectes d'agricultura urbana social, la creació d'àrees d'horts mòbils amb diferents col·lectius, o la millora en la gestió i recuperació e l'aigua per irrigació.

EdiCitNet està coordinat per la Universitat Tècnica de Berlin i compta amb la participació de 35 socis, entre els que s'inclouen 13 ciutats d'arreu del món com Sant Feliu de Llobregat, Rotterdam o l'Havana. També hi col·laboren universitats o centres de recerca, com la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i el Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental de la Universitat de Girona.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Article

Un teixit reciclat per a roba laboral, un envàs de productes de neteja i una defensa de moll intel·ligent guanyen el Premi Catalunya d'Ecodisseny

Butlletí