Actuació conjunta de Sant Cugat i Rubí per millorar l’accés a l’estany dels Alous i preservar els seus valors ecològics

07/03/2017 - 21:45

Amb l’objectiu de millorar l’accés a l’estany dels Alous i preservar els seus valors ecològics, els ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí han arranjat el camí per arribar a aquest espai natural. Aquest camí connecta l’estany amb el passeig de les Torres, dins del terme municipal de Rubí.

Les obres, que s’han dut a terme al llarg del mes de gener, han servit per desbrossar l’actual camí (especialment d’esbarzers) per tal d’ampliar-lo i donar espai als peus d’àlber existents; també per corregir els forts pendents del camí per tal de fer-lo més planer i més ample. També s’ha fet una aportació de terra al ferm del camí per fer-lo més confortable; crear un pas de pedra per facilitar el pas per creuar el torrent dels Alous; i instal·lar un cartell informatiu sobre els talussos de l’estany dels Alous advertint de la seva perillositat. El cost d’aquesta actuació ha estat d’uns 12.000 euros, que han estat assumits a parts iguals pels dos consistoris.

Visita a l’estany dels Alous

La presidenta del Consell de Barri de Mira-sol i tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Joan Puigdomènech, han visitat el camí arranjat juntament amb el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rubí, Moisès Rodríguez. La visita ha comptat amb la presència d’altres representants municipals i de membres de la Plataforma dels Alous.

Aquesta actuació”, ha remarcat Joan Puigdomènech, “ha servit per fer un pas més en la preservació d’aquest entorn natural i dels seus valors ecològics, que rep molta pressió per estar situat al bell mig de moltes infraestructures”. 

D'aquesta manera, es vol facilitar l'accés a petits grups. Per exemple, Moisès Rodríguez, explicava que es fan sortides d'educació ambientals amb les escoles. Durant aquest curs, es preveu que un miler d'infants coneguin aquest entorn. Un espai "privilegiat", remarcava Puigodmènec durant la visita a l'espai . "És un espai miraculós, envoltat d'infraestructures, però que, en canvi, té una qualitat ambiental realment sorprenent", destacava.

Una preservació que, en bona part, Puigdomènec ha agraït a la PlataformaSalvem els Alous. "La plataforma és important ara i en el futur", ja que "és un espai tan rodejat de població i infraestructures que té un cert risc de ser aprofitat per un altre tipus d'usos. La seva existència és important per a la conservació de l'espai", sentenciava.


 

Relacionats

Notícia

Fotografies de Casa Natura Ripollet

La regidoria de Medi Ambient va organitzar una jornada de voluntariat al Riu Ripoll, el passat 3 de març al matí.

Notícia

L’Ajuntament de Rubí està duent a terme tot un seguit de tasques per millorar l’entorn natural de l’espai fluvial del torrent de l’Oriol. Les obres de rehabilitació del torrent ja han finalitzat i ara s’han iniciat els treballs de millora paisatgística.

Notícia

El batejat com Projecte Vores, promogut pel biòleg Carles Castell i el Club Muntanyenc, va rebre el suport d’unes 2.500 persones en els pressupostos participatius promoguts per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Butlletí