Andreas Wolter, nou copresident de la Climate Alliance

Font: Climate Alliance

13/10/2018 - 12:00

El Consell d'Administració de la Aliança del Clima ha confirmat aquest 9 d'octubre a Andreas Wolter, alcalde de Colònia, com a nou president de la xarxa, juntament amb la presidenta Tine Heyse, alcaldessa de Ghent (Bèlgica). Robinson López Descanse, de la COICA, ocuparà el càrrec de vicepresident.

"Els nostres municipis tenen una responsabilitat global. Al mateix temps, els nostres ciutadans exigeixen més protecció del clima, una transformació energètica i de transport, així com ciutats verdes i habitables. Això inclou, en particular, l'eliminació gradual dels combustibles fòssils i la protecció de les selves tropicals.

Aquests aspectes es troben al cor del treball de l'Aliança del Clima. Estic encantat de tenir l'oportunitat d'ajudar a formar aquesta xarxa única!", així es va expressar Wolter sobre la notícia de la decisió.

L'Assemblea General de Climate Alliance ha elegit per unanimitat també a Robinson López Descanse, de la COICA, la coordinadora d’associacions dels pobles indígenes de la selva amazònica, com a vicepresident. López, el nou coordinador de Climate Change and Biodiversity de COICA, substituirà a Eider José Perafan Ramírez com a vicepresident de l'organització. Wolter està precedit per l'expresident Holger Matthäus, alcalde de Rostock, Alemanya. Tots dos representants han expressat el seu desig d'intensificar el treball sobre l'acció climàtica i la justícia climàtica tant a les ciutats europees com a territoris indígenes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Al llarg de quatre sessions, el contingut de les quals es pot trobar al web del Departament, s’han recollit els dèficits i les mancances a les què han de fer front usuaris de la bici, entitats i administracions i per les quals l’Estratègia haurà de proposar solucions. Durant el primer trimestre de 2019 tindran lloc diverses sessions de treball amb agents implicats per acabar de definir les propostes que s’inclouran en l’Estratègia de la bicicleta.
Notícia

La Ponència ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha acordat fixar l'obligació de sotmetre el permís d'investigació minera a Alt Àneu (Pallars Sobirà), sol·licitat per l'empresa Neometal Spania per a tungstè i altres metalls associats, com coure i or, a avaluació d'impacte ambiental ordinària.

Notícia
Arnau Martí, Josep-Ramon Soldevila, Jordi Boadas i Gabriel Borràs

Arnau Martí, Josep-Ramon Soldevila, Jordi Boadas i Gabriel Borràs

El Fòrum Ambiental de Vic, una iniciativa de participació ciutadana, ha servit per modelar el Pla d’Acció Ambiental, el document estratègic que marcarà les pautes en política ambiental que es portin a terme al municipi en els propers anys. Al llarg de les cadascuna de les sis sessions del Fòrum Ambiental, els assistents van poder prendre part de la discussió en un tema concret, com ara l’economia circular, la gestió energètica o la mobilitat sostenible, acompanyats per experts i tècnics municipals.

Butlletí