Andreas Wolter, nou copresident de la Climate Alliance

Font: Climate Alliance

13/10/2018 - 12:00

El Consell d'Administració de la Aliança del Clima ha confirmat aquest 9 d'octubre a Andreas Wolter, alcalde de Colònia, com a nou president de la xarxa, juntament amb la presidenta Tine Heyse, alcaldessa de Ghent (Bèlgica). Robinson López Descanse, de la COICA, ocuparà el càrrec de vicepresident.

"Els nostres municipis tenen una responsabilitat global. Al mateix temps, els nostres ciutadans exigeixen més protecció del clima, una transformació energètica i de transport, així com ciutats verdes i habitables. Això inclou, en particular, l'eliminació gradual dels combustibles fòssils i la protecció de les selves tropicals.

Aquests aspectes es troben al cor del treball de l'Aliança del Clima. Estic encantat de tenir l'oportunitat d'ajudar a formar aquesta xarxa única!", així es va expressar Wolter sobre la notícia de la decisió.

L'Assemblea General de Climate Alliance ha elegit per unanimitat també a Robinson López Descanse, de la COICA, la coordinadora d’associacions dels pobles indígenes de la selva amazònica, com a vicepresident. López, el nou coordinador de Climate Change and Biodiversity de COICA, substituirà a Eider José Perafan Ramírez com a vicepresident de l'organització. Wolter està precedit per l'expresident Holger Matthäus, alcalde de Rostock, Alemanya. Tots dos representants han expressat el seu desig d'intensificar el treball sobre l'acció climàtica i la justícia climàtica tant a les ciutats europees com a territoris indígenes.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista


Tine Heyse és copresidenta de la Aliança del Clima, la major xarxa de ciutats del món, amb 1.700 membres a 26 països, per l'acció contra el canvi climàtic. Aquest 2 i 3 d'octubre es va celebrar a Barcelona la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Hem entrevistat a Heyse per saber els reptes de futur de la Aliança i la rellevància dels govern locals a la lluita global contra l'escalfament.
Opinió

Els passats 2 i 3 d’octubre, la Xarxa i la Diputació de Barcelona hem acollit a Barcelona la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018, que hem organitzat conjuntament amb l’entitat municipalista europea de lluita contra el canvi climàtic, Climate Alliance. La Conferència ha rebut més de 200 representants d'ens municipals d’arreu del món —incloent-hi delegats de la COICA, Coordinadora de las Organizaciones Indígenas de la Cuenca Amazónica—, que han intercanviat experiències amb municipis catalans i estatals.

Notícia

 

Des del proper dia 15 al 21 d’octubre, Sant Celoni acull la IVª Setmana del Bosc, organitzada per l'Ajuntament de Sant Celoni, i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), el Cercle Econòmic i Social del Baix Montseny, l'Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor.  La Setmana del Bosc oferirà un ampli programa d'activitats culturals, divulgatives i tècniques amb l’objectiu de donar a conèixer el món forestal, posar-lo en valor i apropar-lo una mica a la ciutadania, tenint en compte la situació geogràfica de Sant Celoni, ubicat enmig de dos grans parcs, per aconseguir sensibilitzar sobre la importància del bosc i el món forestal.

Butlletí