Arriba la segona Setmana Sense Soroll

Del 23 al 29 d’abril se celebra a Catalunya la 2a Setmana Sense Soroll (SSS).

Font: Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona

03/04/2018 - 09:25

La Setmana sense Soroll promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica.

Iniciatives com ara la sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria, per optimitzar recursos i poder oferir una solució més ràpida i eficaç. Sota el lema ‘Aturem el soroll!’, la SSS del 2018 té com a objectiu posar en valor totes aquelles actuacions i/o accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

Aquest any, a més, la Setmana Sense Soroll s’ha adherit a la Setmana Verda EU Green Week, #EUGreenWeek que promou la UE, implicant a les diferents administracions i a la ciutadania per crear ciutats més sostenibles. Es podran seguir totes les activitats a les xarxes socials amb l'etiqueta #SSSoroll2018 #EUGreenWeek.

Per tal d’animar als ens locals a adherir-se a la Setmana Sense Soroll 2018, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, ofereixen recursos de suport als ens locals sota el catàleg de recursos “La Xarxa sona bé 2018”.

Aquestes activitats vinculades o associades al soroll/acústica poden ser de qualsevol tipus: tallers, xerrades o conferències, publicació articles, notes de premsa,  ..... fetes de manera individual, grups, col·lectiva,..... oberta tothom, o preparat específicament per algun col·lectiu com a professionals del sector, escoles,  ciutadania, .... L’objectiu és que se’n parli i que el missatge arribi a un ventall ampli de la societat. 

Els recursos del catàleg “La Xarxa sona bé 2018” tenen com a objectiu donar suport als ens locals per tal que impulsin i desenvolupin alguna actuació de sensibilització en l’àmbit de la prevenció del soroll. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Girona ha incorporat recentment un equip d’agents ambientals que té com a objectiu vetllar pel bon funcionament en matèria de cura del medi a la ciutat de Girona. Les tasques que porten a terme se centren sobretot en la informació i la sensibilització sobre la recollida de residus i la tinença responsable dels animals de companyia.

Article

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

Notícia
L'Ajuntament de Figueres organitzarà del 26 d'abril al 22 de maig les III Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic, amb l'objectiu de donar a conèixer, reflexionar i fomentar el debat sobre l'impacte del canvi climàtic a l'Empordà i a la regió Mediterrània.

Butlletí