Barberà del Vallès disposa de dues motos elèctriques per als serveis municipals

Font: AMB.cat

12/01/2018 - 09:30

Aquest fet s'emmarca dins d'un conveni entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'empresa d'escúters sostenibles Scutum. L'ús de vehicles elèctrics per part del personal dels ajuntaments suposa una demostració que la mobilitat sostenible és una aposta decidida en les polítiques de l'administració local de l'Àrea Metropolitana.

S'ha portat a terme el lliurament de dues motos elèctriques a l'Ajuntament de Barberà del Vallès en el marc d'un conveni firmat el passat 14 de març de 2017 entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Scutum, amb l'objectiu de promoure la mobilitat neta per millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.

L'acte, que s'ha fet a la plaça de la Vila, ha comptat amb Sílvia Fuster Alay, alcaldessa de Barberà del Vallès, Joan M. Bigas, director de Mobilitat i Transport de l'AMB, Paco Narváez, delegat de Plans de Mobilitat Urbana de l'AMB, i Joan-Pere Montserrat, director de Pasmon, Servei Oficial de Scutum Barcelona.

L'alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, ha agraït a l'AMB aquesta prova pilot i ha dit que l'Ajuntament ha de predicar amb l'exemple, tot ressaltant la importància de conscienciar-nos conjuntament cap a la preservació del medi ambient. El director de Mobilitat i Transport de l'AMB, Joan M. Bigas, fa una valoració positiva de l'acollida d'aquesta prova pilot per part dels ajuntaments metropolitans i destaca que des de l'AMB s'està coordinant que tots els consistoris puguin tenir accés a provar les motos elèctriques. Finalment, Joan-Pere Montserrat, director de Pasmon, afirma que per a ells és una oportunitat molt gran que volen aprofitar i estan contents que els ajuntaments estiguin disposats a fer el pas.

Fruit d'aquest acord, l'empresa Scutum cedeix dues motos elèctriques al consistori de Barberà del Vallès durant un període de 30 dies. D'aquesta manera, els serveis municipals podran emprar aquests vehicles 100% elèctrics en el seus desplaçaments institucionals i descobrir de primera mà els avantatges i beneficis de la mobilitat elèctrica.

Fins al moment, hi ha 4 ajuntaments metropolitans que han utilitzat aquests ciclomotors elèctrics i durant tot el 2018 ja estan compromeses per l'èxit de peticions que s'han rebut. L'Àrea de Mobilitat i Transport de l'AMB constata que les proves s'estan desenvolupant amb èxit i de manera satisfactòria. Els cossos de la policia local dels ajuntaments hi han mostrat un interès especial, perquè veuen que la moto elèctrica és un bon instrument de treball per poder complir part dels seus serveis.

Aquest conveni s'emmarca dins de l'estratègia metropolitana d'aposta per la mobilitat neta i la reducció de contaminació atmosfèrica de la metròpolis. El passat 14 de març, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'empresa d'escúters sostenibles Scutum van signar un acord publicoprivat amb una duració de 30 mesos per impulsar l'ús de motos elèctriques a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. Aquest fet suposa una demostració que la mobilitat sostenible és una aposta decidida en les polítiques de l'administració local de l'AMB. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El consistori també instal·larà una pèrgola fotovoltaica a una nova estació de recàrrega

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda iniciarà un nou projecte de promoció de la mobilitat elèctrica obert a la ciutadania durant la inauguració dissabte 9 de juny dels nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a l’aparcament de la Granja Soldevila. La primera edil també va fer pública la creació en aquest espai d’una placa fotovoltaica, que construiran el proper curs alumnat dels instituts Estela Ibèrica de Santa Perpètua i Escola Industrial de Sabadell.

Article

El nombre de vehicles elèctrics a les poblacions de l’Eix de la Riera de Caldes s’ha doblat en els darrers catorze mesos, segons constata un estudi realitzat aquest mes de maig pel Departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Notícia

Els plans de desplaçament d’empresa (PDE) són un instrument bàsic de millora de la mobilitat en l’àmbit dels centres  de treball que permet aconseguir: estalvi en el consum energètic, menors externalitats contaminants, estalvi econòmic, més seguretat i millora de la salut, igualtat d’oportunitats i un increment de la productivitat i la competitivitat”.

Butlletí