Barcelona aposta per un Bicing més elèctric i que funcioni 24 hores al dia tot l’any

Font: betevé

13/04/2017 - 11:49

S’han presentat les noves bases per al concurs d’explotació del servei que també inclouen la subrogació dels treballadors

La voluntat de l'Ajuntament de Barcelona és introduir canvis al servei de Bicing, com ara millorar-ne la cobertura territorial, poder reservar bicicletes cinc minuts abans que s'utilitzin o que estigui integrat dins la futura T-Mobilitat.

El govern municipal ha començat a preparar les bases pel nou concurs del Bicing , després de 10 anys d'explotació per part de l'empresa Clear Channel. En espera que s'aprovi el plec de condicions definitiu a la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el govern ha presentat la seva proposta, vinculada al Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona.

Els principals punts són l'ampliació del servei fins a les 24 hores els 365 dies de l'any, l'increment fins a les 1.000 unitats de bicicletes elèctriques, la possibilitat de reservar la bici fins a cinc minuts abans o la integració del servei amb la T-Mobilitat.

També es contempla instal·lar noves estacions mixtes que tinguin bicicletes convencionals i elèctriques, millorar l'atenció al client, que passarien a gestionar els serveis municipals, o la introducció de dos sistemes tarifaris, l'anual i el pagament al detall per ús. 

Els punts del nou contracte que més han cridat l'atenció als usuaris són poder utilitzar el bicing sense interrupció i la possibilitat de reservar amb antelació. Tot i això, alguns també es queixen que sovint hi ha estacions que es queden buides i no es reposen les bicicletes amb suficient celeritat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’últim mes s’han estrenat cinc nous carrils bici, com el de la Gran Via i els eixos unidireccionals del carrer de la Indústria i Sant Antoni Maria Claret

Notícia

Amb la nova gestió, el Bicing funcionarà 24 hores al dia tot l'any, es faran 50 estacions noves i les bicis canviaran

Article

Barcelona té 172 quilòmetres d’infraestructura ciclista construïda o en execució que funcionarà al 100% a finals d’any

Butlletí