Barcelona millora de les clavegueres per pal·liar els efectes del canvi climàtic

Font: Ajuntament de Barcelona

11/01/2019 - 11:05

La infraestructura hidràulica municipal es reforça amb l’ampliació i la rehabilitació de 50 quilòmetres de clavegueram, amb l’objectiu de minimitzar el risc d’inundació i els efectes de les pluges intenses, cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic.

Amb un pressupost de 45,5 milions d’euros, les actuacions per millorar la xarxa de clavegueram han permès ampliar en 28,1 quilòmetres la infraestructura a tots els districtes, i sobretot a Sant Martí i Sants-Montjuïc. A més, s’han rehabilitat i reparat 19,6 quilòmetres de conductes hidràulics, amb la col·locació de cubetes de gres en substitució de les antigues estructures, que, en alguns casos, arribaven als 100 anys d’antiguitat.

A aquestes mesures s’hi sumen la millora del sistema de drenatge als entorns de l’avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau i el carrer de Vila i Vilà per incrementar la capacitat hidràulica del clavegueram durant els episodis de pluja intensa i prevenir les situacions d’insuficiència drenant a la part baixa de Ciutat Vella i el Poble-sec. També s’han iniciat els treballs d’insonorització i millora del sistema de ventilació al dipòsit de Taulat per solucionar els problemes d’olors i sorolls, i s’ha aprovat el projecte executiu per al dipòsit d’aigües pluvials al subsol de la rambla de Prim. Així mateix, dos dipòsits més estan en fase de redacció, un al barri de la Marina i un altre a l’entorn del túnel de la ronda del Mig.

Totes les actuacions formen part del Pla Clima per adaptar les infraestructures urbanes als efectes de l’escalfament global i que la ciutat esdevingui més resilient i sostenible. L’increment de la intensitat de les pluges i del risc d’inundació fa necessària la implantació de mesures per prevenir-ne i minimitzar-ne les conseqüències.

Pla director integral de sanejament de Barcelona
L’elaboració del nou Pla director integral de sanejament de Barcelona està en fase de diagnòstic per identificar les zones més vulnerables i analitzar la freqüència d’inundacions, així com proposar accions urbanístiques que van des de la construcció de nous dipòsits antiinundació fins a la permeabilització i les millores del sistema de drenatge. L’actualització del pla director respon al compliment de la Directiva marc de l’aigua europea perquè les ciutats esdevinguin entorns segurs i respectuosos amb el medi ambient.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Butlletí