'Benvinguts a l'horta', una manera de descobrir i conèixer la feina dels pagesos i els seus productes de qualitat

28/11/2016 - 16:55

L'objectiu d'aquesta activitat és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.

Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida atansen a la ciutadania la seva activitat a través del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida, una iniciativa de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, que es va iniciar el 2011 amb la finalitat de posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i difondre aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha manifestat que aquestes jornades de descoberta de l’Horta tenen com a objectiu posar en valor l’activitat d’una fornada d’agricultors i ramaders que es presenten amb idees innovadores de com pot evolucionar el sector en el seu futur. 

Una de les novetats d’enguany del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida és la granja Codi 0, a la partida de Montcada, centrada en la producció d’ous ecològics.

També s'han pogut visitar les finques Fruites Blanc, especialitzada en confitura i sucs de fruita, a la partida de Grenyana; Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea; Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui, i l’esmentada Codi 0, centrada en la producció d’ous ecològics, a la partida de Montcada.

Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.

Els interessats han pogut visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsable de cada explotació. Després d’una visita per la finca, els visitants tindran l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí