Calaf instal·la airejadors d'aigua als equipaments municipals

25/05/2018 - 10:07

Els airejadors permetran estalviar fins a un 50% de l'aigua que es consumeix de l'aixeta on s'ha instal·lat. Aparentment surt la mateixa aigua que amb el sistema convencional, però realment surt barrejada amb molt aire, reduint així el cabal.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf s'han instal·lat un total de 54 airejadors en aixetes de mans i 51 airejadors en dispensadors de dutxes en diferents equipaments municipals.

Això suposa que a partir d'ara, un total del 56% dels sortidors municipals comptaran amb aquest sistema per estalviar aigua, el qual està considerat un dels més útils que existeixen actualment.

En aparença, sembla que surti la mateixa quantitat d'aigua que amb el sistema convencional, però en realitat aquesta surt barrejada amb molt d'aire i per tant, és redueix el seu cabal.

Aquesta acció s'emmarca dins la campanya de Calaf Vila Verda que preveu realitzar una vintena d'accions al llarg del 2018 amb la voluntat de fomentar l'educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d'una manera més sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient.

A més, com que l'Eco Fira d'aquest any - posposada al 13 de maig -  també centrarà l'atenció en la temàtica de l'aigua i la sequera, està previst regalar airejadors als participants del taller: On és l'aigua? La sequera a Catalunya.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Fira ecològica de l'Alta Segarra i de l'Anoia tindrà lloc el diumenge 13 de maig i comptarà amb una cinquantena d'expositors.  Entre les diverses activitats, destaquen la xerrada sobre ecologia i meteorologia amb el meteoròleg i presentador Alfred Rodríguez Picó, la presentació del projecte  "Viure de l'aire del cel”, la primera eòlica de la ciutadania feta a Pujalt i la presentació del llibre “L'hort del segon origen” un manual d'horticultura a partir del film “Segon origen”.

Notícia

Debat sobre el model de gestió pública de l'aigua a l'Anoia i mobilització de dissabte 27 d'octubre de 2018

Notícia

L'Ajuntament de Calaf compra un vehicle elèctric a través del sistema de compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). El cost és de 30.835,66 euros i suposarà un conjunt d'avantatges energètics, ambientals i econòmics per al municipi.

Butlletí