Calella bonificarà els vehicles ecològics i la incorporació de sistemes d’aprofitament tèrmic

02/11/2017 - 10:12

A partir de l’any 2018, els cotxes que siguin 100% elèctrics tindran una bonificació de l’impost de circulació del 75% i els híbrids, del 50%.

Aquesta és una de les mesures que recull la proposta d’Ordenances Fiscals que es va aprovar durant el Ple Municipal d’ahir per 14 vots a favor i 1 vot en contra i 1 abstenció.

L’objectiu d’aquesta bonificació és, tal com ha explicat el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Hisenda, Jordi Sitjà, “demostrar que es valora a qui fa l’aposta pels vehicles ecològics i premiar l’aspecte mediambiental”.

El projecte d’Ordenances Fiscals que es va presentar ahir en sessió plenària, inclou també la proposta de calendari fiscal del 2018, que manté el fraccionament en tres de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Així mateix, Sitjà ha explicat que no es modificarà el tipus impositiu de l’IBI, la qual cosa farà que el rebut de la contribució augmenti com a conseqüència de l’actualització del valor cadastral de les finques: “Com que la base imposable s’apuja ja que estem en el penúltim dels 10 anys d’aplicació de la revisió, i mantenim el mateix tipus impositiu, la quota final s’encarirà. Per tant, hi haurà per l’Ajuntament un increment d’ingressos de l’IBI”.

A més, el projecte d’Ordenances Fiscals inclou també una bonificació del 50% de la quota integra de l’IBI a aquells ciutadans que incorporin, sense ser obligatori per la normativa vigent, sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per l’autoconsum a les seves vivendes. Tal com ha explicat Sitjà, “aquesta bonificació s’aplicarà durant els dos anys posteriors als de l’any en que s’aprovi l’atorgament”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Va tenir lloc al pàrquing del Parc Nou d’Olot l’arribada del primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya dedicat a l’eficiència energètica.

Notícia

Més de 200 persones han assistit aquest divendres a la quarta edició del congrés Rubí Brilla, dedicat enguany als reptes de la mobilitat sostenible. Diversos experts han debatut sobre aquesta qüestió i molts d'ells han insistit en la necessitat de recuperar la via pública per als vianants per motius mediambientals, de salut i socials. També s'ha celebrat la 1a Fira del Vehicle Elèctric permet els rubinencs veure i provar tot tipus de transports sostenibles.

Article

Després de 2 anys en període de proves, s'ha comprovat que el vehicle, que funciona amb un motor dièsel i elèctric i que disposa de 78 places, permet estalvis importants tant pel que fa al consum de combustible com a les emissions de gasos contaminants.

Butlletí