Calella bonificarà els vehicles ecològics i la incorporació de sistemes d’aprofitament tèrmic

02/11/2017 - 10:12

A partir de l’any 2018, els cotxes que siguin 100% elèctrics tindran una bonificació de l’impost de circulació del 75% i els híbrids, del 50%.

Aquesta és una de les mesures que recull la proposta d’Ordenances Fiscals que es va aprovar durant el Ple Municipal d’ahir per 14 vots a favor i 1 vot en contra i 1 abstenció.

L’objectiu d’aquesta bonificació és, tal com ha explicat el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Hisenda, Jordi Sitjà, “demostrar que es valora a qui fa l’aposta pels vehicles ecològics i premiar l’aspecte mediambiental”.

El projecte d’Ordenances Fiscals que es va presentar ahir en sessió plenària, inclou també la proposta de calendari fiscal del 2018, que manté el fraccionament en tres de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Així mateix, Sitjà ha explicat que no es modificarà el tipus impositiu de l’IBI, la qual cosa farà que el rebut de la contribució augmenti com a conseqüència de l’actualització del valor cadastral de les finques: “Com que la base imposable s’apuja ja que estem en el penúltim dels 10 anys d’aplicació de la revisió, i mantenim el mateix tipus impositiu, la quota final s’encarirà. Per tant, hi haurà per l’Ajuntament un increment d’ingressos de l’IBI”.

A més, el projecte d’Ordenances Fiscals inclou també una bonificació del 50% de la quota integra de l’IBI a aquells ciutadans que incorporin, sense ser obligatori per la normativa vigent, sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per l’autoconsum a les seves vivendes. Tal com ha explicat Sitjà, “aquesta bonificació s’aplicarà durant els dos anys posteriors als de l’any en que s’aprovi l’atorgament”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament d'Alella ha renovat la pràctica totalitat del parc mòbil de la Policia Local amb la incorporació de vehicles més ecològics i eficients: dos vehicles híbrids i una motocicleta elèctrica.

Notícia

Calella disposa d’un punt de càrrega per a cotxes elèctrics que permet la connexió de dos vehicles de manera simultània. El punt es pot veure des de la N-II ja que està situat a la part alta del carrer Sant Joan i davant del Mercat Municipal.

Notícia

La presentació ha coincidit amb el Dia Mundial del Medi Ambient i amb la celebració a Catalunya de la Setmana de l’Energia –l’Ajuntament de Mataró s’hi ha adherit–, i a Europa de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Butlletí