Cassà de la Selva, Vilafant i Vilablareix guardonats amb el Premi Medi Ambient CILMA 2015-2016

19/12/2016 - 14:30

Els Premis, promoguts pel CILMA i la Diputació de Girona, tenen com a objectiu incentivar, en edificis i equipaments públics, l’adopció de mesures d’estalvi i eficiència energètica per reduir les emissions de CO2.

 

Les actuacions de millora d’eficiència energètica de la sala Galà de l’Ajuntament de Cassà de la Selva  i de l’escola Les Mèlies de l’Ajuntament de Vilafant han obtingut, respectivament, el primer i segon premi de la desena edició dels Premis Medi Ambient CILMA.

Els Premis, oberts als ens locals, es varen convocar l’any passat, i tres ajuntaments (Cassà de la Selva, Vilafant i Vilablareix) van decidir participar-hi i presentar una memòria de resultats. Arran de les candidatures, el CILMA va proposar un programa d’actuacions per a cada edifici o equipament dirigides especialment a millorar els hàbits dels usuaris en relació amb el consum energètic, i cada ens local les va haver d’implementar, segons establien les bases, des del juliol del 2015 fins al juny de 2016.

Pel que fa a les actuacions que han rebut el primer premi, atorgat a Cassà de la Selva i dotat amb 3.000 euros, el jurat n’ha valorat especialment el fet que han permès obtenir uns estalvis de consum d’electricitat (74.444 KWh) i d’emissions de CO2 (22,48 tn de CO2), a més d’un estalvi econòmic global de prop de 12.000 euros, aconseguit principalment amb la renovació del sistema de climatització de la part nova de l’edifici.

Del segon premi, atorgat a l’Ajuntament de Vilafant i guardonat amb 2.000 euros, el jurat n’ha destacat la substitució de cent fluorescents convencionals per fluorescents de tecnologia LED, així com la instal·lació de cartells de sensibilització en l’estalvi d’aigua i energia.

Així mateix, també s’ha atorgat un premi addicional, dotat amb 500 euros, al projecte dut a terme al pavelló municipal de Vilablareix on, entre altres mesures, s’han substituït trenta focus de la pista poliesportiva per focus de tecnologia LED.

La dotació econòmica dels premis es destinarà a la compra de material o a la realització de treballs per a la millora de l’estalvi o l’eficiència energètica en aquests equipaments municipals, que pot incloure les actuacions que han quedat pendents entre les proposades en el programa d’actuacions.

Veredicte jurat del Premi Medi Ambient CILMA 2015-2016

Què és el CILMA ?

L'any 1999 es constitueix el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) integrat per un gran nombre d’ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Girona. És la plataforma d’interlocució unitària amb els altres organismes i institucions més enllà de les comarques gironines, conformar un fòrum de debat a l’entorn de la sostenibilitat aplicada als municipis de les comarques gironines, amb possibilitat d’intercanviar experiències i d’aplegar iniciatives per uns objectius comuns, constituir-se en grup d’interès davant la mobilització de recursos i la catalització d’iniciatives i exemplificar el treball comú i la mobilització solidària com a eines imprescindibles per a l’avenç cap a una societat sostenible, tant des del punt de vista social i econòmic com ambiental.

El CILMA i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, com a les dues xarxes sobre món local i sostenibilitat de Catalunya, col·laboren permanent i en coordinació.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

La factura energètica municipal va ser de 3.436.817 euros el 2016, un cost equivalent a 35 euros per habitant. Aquesta despesa és un 5,8% inferior al de l’any anterior i suposa una reducció de 200.000 euros respecte al 2015. En aquest sentit, des del 2012 la despesa energètica ha disminuït any rere any fins a arribar a la despesa més baixa d’aquests últims anys el 2016.

Notícia

El programa Beenergi de la Diputació de Girona ha estat seleccionat com un dels tres millors projectes d’energia sostenible d’Europa impulsat pel sector públic en la fase final dels Premis de la Setmana Europea de l'Energia. 

Butlletí