Castelldefels activa el Park&Ride per facilitar la combinació vehicle privat i transport públic

19/01/2018 - 12:19

La zona destinada a aquest servei estarà ubicada a l'aparcament de darrere de l'estació de tren i començarà a funcionar aquest 23 de gener. Es tracta d'una zona d'estacionament reservada per als usuaris del transport públic i que aquests poden gaudir durant 24 hores consecutives de manera gratuïta.

L'Ajuntament de Castelldefels i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posen en marxa a partir del proper  dimarts 23 de gener un servei d'aparcament d'intercanvi per incentivar l'ús del transport públic facilitant la combinació vehicle privat + transport públic. “Per al govern municipal, reduir les emissions de CO2 és una prioritat i, per tant, és una bona notícia que Castelldefels sigui una les dues ciutats que participa en aquesta prova pilot de l'AMB”, ha explicat el regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Medi Ambient, Ramon Morera.

Aquest servei estarà ubicat al pàrking de darrere de l'Estació i està basat en el concepte estès a Europa de Park&Ride (P+R): zones d'estacionament habilitades a la rodalia de la gran ciutat per accedir-hi en transport públic. “Els Park&Ride tenen com objectiu prioritari incentivar la mobilitat en transport públic i, per tant, reduir la circulació del vehicle privat. D'aquesta manera, es redueixen les emissions de CO2 en una zona com l'Àrea Metropolitana de Barcelona”, ha afegit Morera. A Castelldefels, aquest divendres dia 19 es procedeix ja a pintar la senyalització horitzontal i vertical de la zona d'aparcament reserva per a P+R.

Aquest servei permet a l'usuari freqüent del transport públic estacionar el seu vehicle a la zona d'aparcament P+R, habilitada darrere de l'estació de tren de Castelldefels, al passeig del Ferrocarril, i gaudir de 24 hores consecutives d'estacionament reservat.

Les obres de remodelació de darrere de l'estació que hem fet aquest estiu han facilitat aquesta iniciativa”, ha afirmat el regidor, fent referència al  projecte d'adequació de tota la zona d'aparcament que hi havia al passeig del Ferrocaril. Mitjançant aquesta actuació s'ha definit un gran i remodelat aparcament per a vehicles amb 275 places, 100 més que abans, en un solar que restava sense ús. D'aquesta manera, el nou aparcament funciona ara com intercanviador afavorint que moltes persones accedeixin en el seu vehicle a l'estació i utilitzin el tren per desplaçar-se a altres municipis. El projecte va integrar també la construcció d'una important plataforma única destinada a vianants per creuar el carrer Antic Camí Ral de Valencia i la generació d'un corredor segur per a vianants i bicicletes. Aquestes obres van servir per connectar el carril bici del carrer de Jacint Verdaguer amb la Universitat, habilitant un nou gran espai per aparcament i millorant els accessos a la zona escolar dels instituts Josep Lluis Sert i Les Marines.

Com utilitzar el Park&Ride

Per gaudir d'aquest estacionament gratuït cal complir els següents requisits:

  1. Estar registrat al sistema P+R.
  2. Estacionar a la zona d'aparcament P+R habilitada.
  3. Disposar d'un títol de transport vàlid per al sistema P+R i utilitzar-lo per viatjar amb transport públic.

El procediment per autoritzar la correcta utilització del servei es duu a terme mitjançant màquines comprovadores de títolstransport públic i l'APP "Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans", totalment gratuïta i disponible pels principals sistemes operatius mòbils (iOS i Android).

Un període de prova i informació sense sancions

Cal destacar que, a partir de la posada en marxa del servei el proper 23 de gener, hi haurà un període de prova d'un 15 dies de duració aproximadament. Des del dia 22 de gener, dues persones de l'AMB informaran sobre el terreny als usuaris de que només poden aparcar a aquesta zona si utilitzaran després el transport públic, com descarregar l'APP per al mòbil que serveix per validar la matrícula del vehicle i el bitllet de transport utilitzat,... Aquest servei d'informació funcionarà fins el dia 2 de febrer.

Durant aquest període de prova no es multarà a cap vehicle.

Instruccions d'ús del sistema P+R

1. Abans de la conducció: descarregar l'app "P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans" i registrar-se a P+R

2. Aparcar el vehicle, iniciar el servei amb l'aplicació i viatjar en transport públic

3. A la tornada del viatge,  autoritzar el títol de transport a la màquina comprovadora ubicada al vestíbul de l'estació

4. Finalitzar el servei des de l'aplicació


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Molins de Rei compta ja amb quatre  punts de càrrega per vehicles elèctrics situats al carrer del Molí amb la plaça de la Llibertat. Es tracta de punts de càrrega semi-ràpida que podran utilitzar la gran majoria de vehicles elèctrics de forma gratuïta. Aquest projecte té un cost global de 28.000 euros.

Notícia

L’objectiu del nou servei P+R de l’AMB, que es gestiona amb una nova app, és potenciar l’ús del transport públic, augmentant l’oferta d’estacionament al voltant de les estacions ferroviàries i facilitant la intermodalitat amb el vehicle privat. De les 6.000 places d’aparcaments al voltant de les estacions analitzades per l’AMB, l’organisme metropolità es proposa destinar-ne fins a 1.500 preferentment a usuaris del transport públic

Notícia

Foto: lapremsadelbaix.cat

El consistori continua treballant en el seu propòsit de millorar els serveis de neteja a Castelldefels i aconseguir una ciutat més neta amb la col·laboració dels veïns i veïnes.

Butlletí