Castelldefels continua reforçant la mobilitat en bicicleta

11/02/2017 - 11:41

El nombre d'usuaris de Bicibox a Castelldefels augmenta significativament durant l'últim any. 

Aquest servei consisteix en una xarxa pública d'aparcaments segurs per a bicicletes que es distribueix pels diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El nombre d'usuaris de Bicibox a Castelldefels ha augmentat en gran mesura al llarg de l'últim any. Aquest servei consisteix en una xarxa pública d'aparcaments segurs per a bicicletes que es distribueix pels diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Castelldefels es troba dins aquest grup de ciutats que aposten per la mobilitat sostenible.

El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Ramón Morera,  afirma que estem en un temps en el que el transport en vehicle privat cada vegada serà més complicat: “Des de l'equip de govern, estem molt preocupats pel canvi climàtic i la contaminació que generen els vehciles, i en aquest sentit volem afavorir que els ciutadans de Castelldefels utilitzin més la bicicleta. El BiciBox és un servei que et permet aparcar de forma segura. Depèn d'on deixem la bici, podria desaparèixer, i en aquest sentit el servei de Bicibox et dóna la garantia absoluta de protecció de la teva bicicleta quan estàs fora del teu domicili”.

Al llarg del passat any 2016, es van registrar 65 nous usuaris, suposant, en termes relatius, un increment del 26,3%. Pel que fa al número de bicicletes estacionades, se li van sumar un total de 757, que equivalen aun increment del 13,4%. El percentatge d'ocupació global, en canvi, es va mantenir en el 13%, sense patir cap alteració.

Morera comparteix l'alegria per l'increment de l'ús d'aquest servei, afirmant que "és una bona notícia per a tothom. Això vol dir que la gent utilitza més la bicicleta i que la guarda al BiciBox, i en relació amb això l'Ajuntament estem compromesos a ampliar-ne el servei". A més, convida als ciutadans i ciutadanes a que "entrin a BiciBox, vegin per Internet com és de fàcil utilitzar aquest servei, i que quan vagin en bicicleta per la ciutat sempre trobaran a prop un BiciBox on podran deixar-la de forma segura".

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per a condicionar els terrenys situats darrere de l'estació de tren, en una actuació concebuda amb la finalitat d'afavorir la mobilitat sostenible. 

Seguint amb les mesures pel foment de la mobilitat sostenible a Castelldefels, el govern municipal inicia un nou projecte que suposarà l'ampliació de l'actual aparcament situat darrere l'estació, i la construcció d'un tram de carril bici que connectarà amb el carrer Joanot Martorell i la Universitat Politèncica de Catalunya. Totes aquestes accions responen als objectius del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura, elaborat l'any 2016 en un procés de participació ciutadana.

L'aparcament situat darrere l'estació de Renfe funciona com a intercanviador; és a dir, afavoreix que moltes persones accedeixin en el seu vehicle a l'estació per agafar un tren per desplaçar-se a altres municipis. Amb l'ampliació l'aparcament disposarà d'un total de 170 places.

La connexió del carril bici, per la seva banda, també compleix aquesta funció a favor d'una mobilitat millor i més sostenible, perquè afavorirà els desplaçaments en bicicleta, sobretot d'estudiants, ja que en la proximitat es troben tant el campus de la UPC com els instituts Josep Lluís Sert i Les Marines.

El projecte de remodelació d'aquest àmbit de darrere de l'estació, que actualment està en fase de recepció d'ofertes, inclou la construcció d'una vorera per millorar la seguretat dels vianants. És genera així un espai segur entre l'estació i l'accés a la UPC i l'institut.

El foment de la mobilitat sostenible és un dels objectius del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura que el govern municipal va elaborar el 2016 mitjançant un procés de participació ciutadana.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La zona destinada a aquest servei estarà ubicada a l'aparcament de darrere de l'estació de tren i començarà a funcionar aquest 23 de gener. Es tracta d'una zona d'estacionament reservada per als usuaris del transport públic i que aquests poden gaudir durant 24 hores consecutives de manera gratuïta.

Notícia
Poveda i Juan Pedro Pérez fent el recorregut del nou carril bici

Poveda i Juan Pedro Pérez fent el recorregut del nou carril bici

El passat juliol es va inaugurar el carril bici del carrer del Coronel Sanfeliu del Prat de Llobregat. Es tracta, de fet, de dos carrils, un per cada sentit de la circulació, situats al costat de la mitjana central. La construcció del carril, pressupostada en gairebé 84.000 € i sufragada a parts iguals per l'Ajuntament del Prat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s'inclou en el projecte Bicivia, una gran xarxa de carrils bici que relligaran tota l'àrea metropolitana.

Butlletí