Catalunya ja té més de 10.000 vehicles elèctrics matriculats

Hi ha més de 1.300 endolls de càrrega, repartits de forma molt desigual pel territori

Font: CCMA

09/07/2018 - 10:21

El nombre de vehicles elèctrics matriculats a Catalunya ja supera els 10.000, segons les últimes dades proporcionades per l'Institut Català d'Energia (ICAEN), corresponents al 31 de març.

Tot i així, el percentatge de vehicles elèctrics matriculats respecte al total continua sent molt petit: representa l'1% de tots els cotxes i el 3% de totes les motos.

El parc de vehicles híbrids té un percentatge superior, del 6%. Actualment està format per 36.382 vehicles matriculats.

Aquests percentatges són similars als de la majoria de països occidentals, tret d'algunes excepcions. A Noruega les vendes de vehicles elèctrics i híbrids van representar l'any passat vora la meitat del total. La segueixen a força distància, però també destacades de la resta de països, Holanda i Suècia.

L'ICAEN també ha proporcionat dades sobre les estacions de recàrrega. En total, a finals del primer trimestre d'aquest any hi havia 1.388 endolls. D'aquests, 54 eren de càrrega superràpida, 173 de càrrega ràpida, 135 de càrrega semirràpida i la resta, 1.035, de càrrega normal. En el mapa s'observa la distribució irregular de les estacions de recàrrega ràpida pública. N'hi ha 58, de les quals més de la meitat, 38, estan a les comarques de Barcelona. Girona en té onze, Tarragona set i Lleida només dues.

El mapa inclou també altres estacions per a vehicles del que es considera "mobilitat eficient", com les de gas natural vehicular -amb onze- i de gas liquat de petroli -amb 96. Cal matisar, però, que aquests dos combustibles no deixen de ser fòssils i, per tant, emissors de diòxid de carboni. En total, hi ha 3.494 turismes de gas liquat de petroli i 2.445 de gas natural vehicular matriculats. Representen, respectivament, el 0,9% i el 0,7% de les vendes totals de vehicles.

El 2016 i el 2017 es va observar un creixement de les matriculacions de cotxes i motos elèctrics i, sobretot, de turismes híbrids. Si aquest any creixen al ritme del primer trimestre, en cotxes híbrids i elèctrics es superarien les xifres de l'any passat. En canvi, les matriculacions de motos disminuirien lleugerament.


 

Relacionats

Notícia
Ja s’ha renovat el 80 per cent dels vehicles patrulla i el 65 per cent de les motocicletes, amb la incorporació d’automòbils elèctrics i híbrids

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet està renovant i modernitzant la seva flota de vehicles policials, amb nous automòbils que són tècnicament més avançats i més ecològics. El parc mòbil de la policia local està fent una substitució gradual dels vehicles de gasolina o dièsel per vehicles elèctrics o amb motorització híbrida, que presenten, a més, tot un seguit de millores tècniques respecte als models substituïts, com ara els nous ponts de llum d’alta visibilitat a la part superior dels cotxes patrulla.

Notícia

El consistori adquirirà quatre vehicles elèctrics per a l’àrea de Territori. També susbstituirà al carrer les làmpades d'incandescència i de descàrrega per unes amb tecnologia Led.

Entrevista

Arrel de la celebració de la vuitena edició EXPOelèctric, publiquem aquesta entrevista a Ramon Caus, director del que ja és el major esdeveniment del sud d’Europa sobre el vehicle elèctric. La Fira pretén acostar el vehicle elèctric als ciutadans a través d'activitats lúdiques i gratuïtes. Però també és sens dubte un indicador de l’estat de salut i la projecció de la mobilitat elèctrica. Sobre el present i futur de l’electrificació del parc automobilístic parla Caus en aquesta entrevista publicada a la revista “Híbridos y Eléctricos”

Butlletí