Comencen a repartir els bujols per la recollida porta a porta al Berguedà

Font: Canal Taronja

13/10/2018 - 15:06

Gironella, Puig-reig, Bagà, Guardiola de Berguedà i La Pobla de Lillet han començat a repartir els kits de bujols i bosses per la recollida selectiva de residus porta a porta que ha de començar a partir del 14 d'octubre. A molts d’aquests municipis, aquesta setmana ja desapareixeran els contenidors de tria selectiva dels carrers.

Durant aquest mes d’octubre està previst que es reparteixin als 12 municipis berguedans on s’ha d’implantar el sistema de recollida de residus porta a porta, els kits de bujols i bosses per unitat familiar. A municipis com Gironella, Puig-reig, Bagà, Guardiola i La Pobla ja s’han començat a repartir. Les famílies reben una carta a casa amb un formulari que han de dur emplenat a l’espai per recollir els kits, que consten de diferents bujols o galledes per fer la tria selectiva.

Els primers dies de repartiment han originat cues i alguna descoordinació entre el consell comarcal, l’empresa encarregada del sistema i els ajuntaments, fet que ha ocasionat desconcert entre els usuaris i que en alguns pobles s’hagin hagut d’habilitar més dies per repartir el material

A partir del dia 14 començarà el servei de recollida porta a porta. El primer canvi que es veurà ja pels carrers és la desaparició dels contenidors grocs pel plàstic, blaus pel paper i marrons per orgànica. Només quedaran els verds pel vidre, els de recollida d’oli de cuina i els de roba per ong’s. A Berga aquest canvi es farà la darrera setmana d’octubre

Un dels aspectes més controvertits del sistema és el control dels bujols a través d’un codi informàtic, un mitjà que segons el Consell Comarcal és necessari per calcular la taxa a partir de l’any vinent

A partir de l’entrada en funcionament del sistema, informadors del consell degudament identificats assessoraran a les famílies per tal que facin correctament la tria i que en cap cas son agents sancionadors. Des del Consell confien que tota la ciutadania, ajuntaments i empreses del Berguedà col·laborin en la posada en marxa del nou servei que ha de permetre a la comarca reduir les tones de brossa que enviem a l’abocador i augmentar la ratio de reciclatge que actualment és de les més baixes del país.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona se suma a la campanya “Recicla vidre per elles”, impulsada per tercer any consecutiu per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre i encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre. D’aquesta manera es vol mobilitzar a la ciutadania a reciclar els envasos de vidre i contribuir alhora amb una causa solidària i de lluita contra el càncer de mama. Un total de 20 contenidors de color rosa es despleguen per tota la ciutat. Per cada quilo d'envasos de vidre dipositats, Ecovidrio donarà 1€ a la Fundació Solidaridad frente al cáncer, que lluita contra el càncer de mama.

Article

Les restes crues de verdures, fruites i flors, el marro de cafè i les restes d’infusions, les closques d’ou, els fruits secs i les restes de jardineria i horta trossejades, així com el paper de cuina i els tovallons de paper, són òptims per a fer un compostatge de qualitat. A partir del 15 d’octubre, els veïns i veïnes ja estan participant en aquesta iniciativa a través del Casal de Barri Folch i Torres, que s’encarregarà de produir un adob natural i de qualitat a partir dels propis residus orgànics del veïnat.

Notícia

Besalú ha iniciat aquest 15 d'octubre el sistema de recollida de residus porta a porta. És el primer municipi garrotxí que fa un canvi d’aquestes característiques per tal de separar millor les deixalles. Actualment els besaluencs en reciclen un 40%, però l’objectiu de l’Ajuntament és arribar al 80%.

Butlletí