El canvi climàtic afavorirà l'augment del nombre d'episodis de contaminació a Barcelona

26/09/2017 - 16:48

Aquestes són les conclusions de l'estudi elaborat pel Servei Meteorològic de Catalunya per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona per identificar els efectes del canvi climàtic en la contaminació atmosfèrica. L'Àrea de Climatologia ha dut a terme un estudi encarregat per l'Ajuntament de Barcelona encaminat a identificar els patrons sinòptics associats amb els episodis d'elevada contaminació a la ciutat, i quina freqüència tindran en el futur i en el context del canvi climàtic.

A partir de l'anàlisi de les concentracions diàries de tres contaminants (NO2, O3 i PM10) entre 2006 i 2015, s'han identificat els patrons de circulació que hi ha darrere dels episodis més severs. Posteriorment, s'han extrapolat els patrons al futur (2006-2100) utilitzant els escenaris RCP 4.5 i RCP 8.5.

Un dels resultats indica que hi haurà un augment d'entre un 12% i un 41% de les situacions sinòptiques favorables, depenent del contaminant, en l'horitzó 2100 i per l'escenari més moderat (RCP 4.5).

Per a més informació podeu consultar el pòster presentat al congrés de l'EMS 2017 a Dublín.


Categories: 

Relacionats

Acte
26/09/2018 - 18:30
La Fàbrica del Sol
Notícia

Les obres per soterrar el trànsit de la plaça de les Glòries i crear-hi un gran parc urbà ja s'han adjudicat i començaran el mes de març. Els treballs de la zona nord del parc, 45.000 metres quadrats de verd, de lleure i d'equipaments a l'àrea de la Gran Clariana, s'enllestiran el març del 2019, i els dos túnels viaris es posaran en funcionament el 2021.

Entrevista

Líder ambiental de la nació Tacana, Adolfo Chávez ha hagut d’emigrar, amenaçat de mort per oposar-se a l’ocupació de la selva per diferents infraestructures. Defensa amb vehemència la seva forma de viure en llibertat i treballa, des de l’exili, i amb enyorança, perquè es respectin els drets del seu poble i de tots els pobles indígenes representats al a COICA. Chávez demana la implicació de la ciutadania i les institucions europees davant un procés de destrucció de la selva que ara sembla imparable i on conflueixen la cobdícia pels recursos que guarda el territori i els impactes del canvi climàtic ja evidents.

Butlletí