El desenvolupament urbà sostenible, a debat

01/02/2018 - 08:33

La Diputació de Barcelona va organitzar, al Pati Manning, les XXII Jornades sobres la Unió Europea, amb la voluntat de debatre sobre el desenvolupament urbà sostenible.

Aquesta aposta és un dels eixos del Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019 de la corporació, amb l’objectiu de forjar ponts entre els governs locals del món per millorar la qualitat de vida de les persones.

L’especialista de partenariats i comunicacions del Programa d’Assentaments Humans de Nacions Unides (ONU-Habitat), Rosa Suriñach, va centrar la primera part de la jornada en la construcció, al llarg dels últims anys, de les agendes globals i el paper dels governs locals, en especial de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), de la Nova Agenda Urbana (NAU) i del Pacte de París contra el canvi climàtic. Durant la segona part de la jornada, es van presentar tres programes europeus que tenen per objectiu fomentar el desenvolupament urbà sostenible, en el marc de les agendes urbanes i pactes globals. Aquests programes són l’Urban Innovation Actions (UIA), l’URBACT i l’International Urban Cooperation (IUC).


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
19/09/2017 - 10:00
Cabina de control atmosfèric de la Vall d'Hebron
Notícia

Es celebra el segon Congrés Internacional de Paisatge Urbà al CaixaFòrum de Barcelona, en el que hi participen personalitats acadèmiques i de la gestió urbanística, Conesa ha volgut ressaltar la importància que el paisatge urbà té per a tots els municipis, independentment de la seva mida, pels seus valors mediambientals i socials.

Butlletí