El Gironès promou les bosses compostables en lloc del plàstic

Font: Consell comarcal del Gironès i Diari de Girona.

02/02/2017 - 08:32

Vuitanta comerços de la comarca distribuiran sacs que faciliten la separació de la fracció orgànica a casa

El Consell Comarcal del Gironès ha posat en marxa una campanya per promoure l'ús de les bosses compostables i reduir les bosses de plàstic. En total, una vuitantena de comerços de proximitat dels municipis de Bescanó, Bordils, Flaçà, Fornells de la Selva, Quart, Medinyà, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis estaran distribuint la bossa compostable.

Aquesta campanya rep el suport econòmic del Consell Comarcal del Gironès, l'Oficina Espanyola del Canvi Climàtic i de diversos Ajuntaments del Gironès. Els propers dies els ciutadans de la comarca es podran adreçar als comerços adherits a la campanya de Bossa Compostable i emportar-se les compres amb una bossa que els ajudarà a separar la fracció orgànica a casa.

A part de facilitar la recollida de la fracció orgànica, l'ús de la bossa compostable permet substituir i reduir el consum de bosses de plàstic, un residu que causa un gran impacte ambiental. El consum abusiu i sovint injustificat de la bossa de plàstic malbarata gran quantitat de recursos naturals. En aquest sentit, la bossa compostable, fabricada amb polímers naturals i biodegradable, permet garantir un compost de qualitat, valoritzable en agricultura i jardineria.

El vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va defensar ahir la reducció progressiva de l'ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania, i va insistir en la voluntat que «la comarca del Gironès sigui una comarca capdavantera en la defensa del medi ambient».

El Conseller ha defensat la reducció progressiva de l'ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania,  "una bossa de plàstic triga molt poc en fabricar-se però tarda 150 anys en desaparèixer" ha dit.  Roca ha afegit " l’ús indiscriminat de les bosses de plàstic genera un greu problema mediambiental, perquè les bosses tenen una vida activa de més d'un centenar d’anys i acaben integrades en la cadena tròfica, generant un greu problema per a la salut pública que hem d’eliminar”. 

Els propers dies els ciutadans de la comarca del Gironès es podran adreçar als comerços adherits a la campanya de "Bossa Compostable" i emportar-se les compres amb una bossa que els ajudarà a separar la fracció orgànica a casa. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Recentment, s’ha publicat l’informe del resultat de la caracterització dels residus orgànics realitzada per l’Agència de Residus de Catalunya durant el quart trimestre de 2023. Els resultats mostren una bona qualitat de l’orgànica en el circuit porta a porta amb només un 1,61% d’impropis (impureses, materials que no pertoquen a la fracció recollida)

Notícia
Crònica dels 3 dies de trobada a Girona

El 5è #wasteinprogress s'ha celebrat a Girona del 18 al 20 d'abril. Els sistemes eficients de recollida de residus, claus per a assolir els índexs europeus de reciclatge.

Butlletí