El Govern es compromet junt amb 27 regions metropolitanes d'Europa a accelerar la transició cap a un transport públic d'emissions zero

21/06/2018 - 09:53

El manifest l’han signat tots els membres de l’Associació d’Autoritats Metropolitanes del Transport en una jornada celebrada a París on hi ha participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i la ministra de Transport Públic de França, Élisabeth Borne

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del comitè executiu de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Ricard Font, ha signat aquest 6 de juny, un manifest juntament amb 27 regions metropolitanes d’Europa que es comprometen a accelerar la transició cap a un transport públic d’emissions zero. L’acte s’ha celebrat a París, en el marc d’una jornada per celebrar el 20è aniversari de l'Associació d'Autoritats Metropolitanes del Transport (EMTA), on ha participat Font junt amb la ministra de Transport del Govern francès, Élisabeth Borne.
Durant la seva intervenció, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha destacat que per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle “cal fer-ho entre tots per això el Govern de Catalunya, amb l'ATM i els membres del consorci, van impulsar un acord per a la reducció de les emissions amb mesures concretes i determinant el rol de cadascú”. Per a Font, a mig termini “s’ha de fer una transició acurada cap als ebuses i acomodar adequadament els nous serveis de mobilitat al sistema de transport perquè són una gran oportunitat per aconseguir una mobilitat sostenible en l'interior de les ciutats i en els àmbits metropolitans”. També ha destacat la necessitat de trobar fons de finançament estable.
 
En el manifest signat, els membres de l’EMTA es comprometen a prioritzar la intruducció de vehicles nets en les flotes d’autobusos i demanen a la Unió Europea suport econòmic per a la innovació tecnològica, la digitalització i el suport a la compra de vehicles elèctrics, així com en el desenvolupament de les infraestructures per a aquests vehicles.

Relacionats

Entrevista

Arrel de la celebració de la vuitena edició EXPOelèctric, publiquem aquesta entrevista a Ramon Caus, director del que ja és el major esdeveniment del sud d’Europa sobre el vehicle elèctric. La Fira pretén acostar el vehicle elèctric als ciutadans a través d'activitats lúdiques i gratuïtes. Però també és sens dubte un indicador de l’estat de salut i la projecció de la mobilitat elèctrica. Sobre el present i futur de l’electrificació del parc automobilístic parla Caus en aquesta entrevista publicada a la revista “Híbridos y Eléctricos”

Notícia

L’ús de vehicles elèctrics ha crescut exponencialment a les grans ciutats en els darrers tres anys. L’última gran novetat ha estat el patinet elèctric, que s’ha convertit en l’autèntic rei de la mobilitat a Barcelona arran del creixement de la xarxa de carrils bici. Aquests patinets han tingut un paper important a la fira EXPOelèctric, que ha celebrat enguany la vuitena edició al passeig de Lluís Companys.

Article
Les matriculacions de vehicles elèctrics del 2018 ja doblen les del 2017

Les matriculacions de vehicles elèctrics del 2018 ja doblen les del 2017. Entre els mesos de gener i agost del 2018 s’han matriculat 1.746 vehicles elèctrics a la ciutat de Barcelona. La xifra dobla de llarg el nombre de vehicles elèctrics matriculats al llarg del 2017, 849.

Butlletí