El projecte Beenergi seleccionat com a un dels millors projectes en energia sostenible d'Europa

Font: Diputació de Girona i EUSEW

10/05/2017 - 13:44

El programa Beenergi de la Diputació de Girona ha estat seleccionat com un dels tres millors projectes d’energia sostenible d’Europa impulsat pel sector públic en la fase final dels Premis de la Setmana Europea de l'Energia. 

Els Premis d'Energia Sostenible de la UE són una característica important de la Conferència Anual de Política d'EUSEW. 12 finalistes de les 4 categories són a la llista dels projectes més reeixits de l'any d'energia neta, segura i eficient. Un jurat d'alt nivell decideix el guanyador en cadascuna de les categories - Les empreses, sector públic, els consumidors i les illes energètiques. Una votació pública en línia determinarà el guanyador del premi dels Ciutadans 2017. Els quatre guanyadors seran anunciats durant la cerimònia del premi el 20 de juny.

A través de mecanismes de finançament innovadors i la formació contínua, el programa Beenergi està ajudant a més de 70 petits municipis de Girona fan importants estalvis d'energia i pimes que equipen amb les eines necessàries per aprofitar l'economia verda que creix.

Els municipis petits són sovint incapaços de dur a terme inversions en energia sostenible pel seu propi compte. Per fer front a això, el projecte inclòs inversions en conjunt per simplificar els procediments administratius i ajudar a atreure finançament privat. Un aspecte clau ha estat en la instal·lació d'enllumenat públic eficient de l'energia i la instal·lació de calderes de biomassa en edificis públics.

Gràcies a les inversions, s'aconseguirà una reducció de 5.569 tones d'emissions de CO2 a l'any. Els municipis involucrats també s'estalviaran al voltant de 1,5 milions d'euros a l'any a través d'inversions en energia sostenible.

Beenergi també s'ha centrat en el foment de la producció d'energia renovable. L'augment de l'ús de la biomassa forestal sostenible local reduirà el risc d'incendis forestals a través d'una millor gestió i crearà llocs de treball sostenibles.

Prop de 33 nous llocs de treball ja han estat creats i més de 50 pimes locals han participat en les activitats de formació per a convertir-se en empreses de serveis energètics petites i mitjanes. Quatre autoritats locals en altres parts d'Europa ja han expressat el seu interès a replicar esquemes financers i organitzatius innovadors de Beenergi com a mitjà de conducció d'inversions en energia sostenible local.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El centre educatiu serà el quart equipament municipal que funcionarà amb aquest tipus d'energia, després de l'Escola Vila-roja, l'Escola Santa Eugènia i el Pavelló d'Esports Santa Eugènia - Montfalgars.

Notícia

Un tècnic fent funcionar la caldera de biomassa. acn

L'aposta per la biomassa a la demarcació de Girona arrela i comença a donar els seus fruits. Lluny de ser una moda, les diferents iniciatives ja estan donant resultats que es tradueixen amb nous llocs de treball, més hectàrees de bosc utilitzades i una reducció dels costos d'energia dels municipis.

Notícia

El departament d'Habitatge de la Diputació de Girona i l'organisme autònom Dipsalut han elaborat aquest Programa amb l'objectiu de donar suport a les polítiques d'accés i manteniment d'un habitatge digne. El programa disposarà de 800.000 euros per a accions durant el 2018.

Butlletí