Els cavalls de la Fundació Miranda s’acomiaden del Parc del Garraf

23/05/2018 - 09:52

 

El 18 de maig passat va tenir lloc a Olivella la festa de comiat de dos ramats amb més d’una trentena de cavalls de la Fundació Miranda, que van arribar el mes de desembre al Parc del Garraf seguint el camí de transhumància de Marina. Ara mateix els cavalls estan ja tornant cap al pla de l’Orri, a l’alt Berguedà, seguint el mateix camí de transhumància que van fer servir a la vinguda.

Des de l'Escola de Natura de Can Grau, es van anar a buscar els dos ramats per agrupar-los i iniciar, el 19 de maig, el camí de de tornada al Pirineu, on pasturaran durant l’estiu.

La ruta de tornada al pla de l’Orri, a l’espai natural de la serra del Catllaràs, a l’alt Berguedà, durarà nou dies  seguint l’històric Camí Ramader de Marina, amb parades a Montserrat i a Avinyó per a l’aprofitament de pastures i millora del territori. L’arribada al Pla de l’Orri, seu de la Fundació Miranda serà el diumenge 10 de juny.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Erugues. Primer estadi. Autor: L.Brotons

Erugues. Primer estadi. Autor: L.Brotons

La plataforma de ciència ciutadana Alerta Forestal ha rebut l’avís de l’aparició de les primeres erugues de processionària a Catalunya, que ja han començat a sortir dels ous en les zones de Prepirineu. L’equip científic de la iniciativa, coordinada pel CREAF dins del projecte ‘Boscos Sans per una Societat Saludable’ adverteix que la nova campanya d’Alerta Processionària es preveu tan complicada com l’anterior, sobretot si  la tardor es manté càlida com aquests darrers anys.

Acte
03/10/2018 - 09:15
Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia 90)
Article

El pròxim diumenge 16 de setembre, en el marc de la 3a edició de la Fira Visana, es presentarà el primer Itinerari de Benestar i Silenci autoguiat de tot Catalunya. La iniciativa consisteix a passejar per camins senyalitzats enmig de la natura en els quals hi ha diferents rètols amb propostes enfocades a impulsar senzilles pràctiques saludables i de mimetisme amb l’entorn, com meditació, atenció plena, ioga, respiració conscient, introspecció o reflexió.

Butlletí