Es presenta el projecte Ecocongost en el marc d'una jornada de treball sobre les xarxes de distribució de calor en zones industrials

23/06/2016 - 09:52

En la sessió tècnica celebrada al Museu de Ciències Naturals de Granollers hi varen participar empreses gestores de xarxes de calor, fabricants i administracions.

Dimecres 22 de juny es va celebrar la jornada “Taula de treball sobre les xarxes de distribució de calor en zones industrials proveïdes amb calor residual i altres fonts d’energia renovables", organitzada per l'Ajuntament de Granollers i el Consorci de Residus del Vallès Oriental.

L'objectiu és que aquesta taula de treball sigui un punt de trobada entre representants de les diferents administracions locals i regionals i serveixi d'encaix de programes de treball i polítiques energètiques en xarxes de calor. La jornada ha comptat amb el suport, entre d'altres, de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

El projecte EcoCongost

Granollers ha presentat en aquesta sessió el projecte Ecocongost que proposa reduir el consum d’energia i de combustibles fòssils en base a models d’ecologia industrial en els polígons. Té per objectiu l’intercanvi de calor entre les empreses dels polígons de Jordi Camp i Congost. Es tracta d'un projecte innovador treballat amb institucions diferents i amb empreses de la ciutat, que cerca l’eficiència energètica des de la proximitat.

La principal actuació proposada d'aquest projecte és el disseny, l’obra, subministrament i model/servei de gestió i negoci, d’un sistema de producció i distribució d’energia tèrmica en els polígons Congost i Jordi Camp. Aquest sistema ha de permetre la connexió de múltiples fonts energètiques locals (calor residual de les indústries, calor a partir de la combustió de biogàs, calor produït en planta de cogeneració...), proveint de calor a baixa temperatura i/o en forma de vapor els diferents usuaris industrials ubicats en els polígons.

El projecte CongostNet

Es tracta d'un projecte pilot, dins de l'EcoCongost, que s'ha presentat en el programa europeu Urban Innovative Action que permetria impulsar l'excedent de biogàs de la planta de compostatge comarcal a la zona industrial sud del polígon Congost.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Una reflexió sobre les conseqüències del desgel a l'Àrtic. "DesÀrtic" és una ex és una exposició col·lectiva multidisciplinària, resultat de la participació artística, en petit format, de 60 artistes compromesos amb la conservació i la protecció de l'Àrtic.

Acte
13/09/2018
Museu de Ciències Naturals de Granollers
Notícia

L'objectiu és fer front a l'increment de la generació de residus, que ha provocat desbordaments en alguns contenidors, i de recollida de mobles i trastos vells

Butlletí