Es presenta la Setmana de l'Energia 2018

Els Ajuntaments i entitats locals ja poden demanar els recursos per la Setmana de l'Energia 2018

Font: Diputació de Barcelona i ICAEN

20/03/2018 - 20:49

La Setmana de l’Energia 2018, que se celebrarà del 4 al 8 de juny, tindrà com a lema “Tu tens l'energia, tu tens el poder!” per fomentar passar de l’actual model de consum i producció energètica a un nou model que permeti l’apoderament del ciutadà.

Ha tingut lloc la presentació l’oferta d’activitats per als municipis, a realitzar durant la Setmana, en la jornada "Educar per una transició energètica" i en què ha participat el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i President de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Valentí Junyent, juntament amb la directora de l’Institut Català de l’Energia, Assumpta Farran, i el President del Consell d'Iniciatives locals pel medi ambient de les comarques de Girona (CILMA), Sergi Mir.

Valentí Junyent ha destacat que "treballem de forma coordinada entre les diverses administracions per avançar per una transició energètica". 

"Els nostres veïns i veïnes estan interessats en l'energia. Hem d'explicar per avançar en aquesta transició o revolució energètica" a apuntat Assumpta Farran, i ha posat en valor el protagonisme del món local "els ajuntaments teniu un paper molt estratègic en aquesta revolució perquè l'energia serà clau a l'escala local".

Sergi Mir ha explicat les accions que s'impulsen des de Girona i la "oportunitat que significa una campanya conjunta com la Setmana de l'Energia per als municipis signants del Pacte d'Alcaldes ".

El missatge principal de la campanya vol preparar per passar de l’actual model de consum i producció energètica a un nou model ciutadà, amb activitats al voltant de com aquest pot produir energia, a part de consumir-ne, com participar en les polítiques energètiques de Catalunya i com gestionar la seva pròpia demanda i consum energètics així com les eines per fer-ho.

La campanya pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica, i durant els mesos de maig, juny i juliol es portaran a terme diferents activitats arreu del territori amb recursos d’educació ambiental per fer arribar el missatge de la campanya al conjunt de la ciutadania.

La Setmana de l'Energia, que se celebra coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, està organitzada per l'Institut Català d’Energia, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, les quatre diputacions catalanes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) i l’Ajuntament de Barcelona.

Les entitats organitzadores ofereixen un Catàleg de recursos de suport els ens locals d'arreu de Catalunya, i s'anima a tots els ens locals signants del Pacte d'Alcaldes a adherir-se a la Setmana de l'Energia, com a resposta als compromisos adquirtits. Es pot consultar el llistat d'ens locals que s'aniran adherint.

DOCUMENTACIÓ DE LA JORNADA


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Alumnes dels instituts de les Franqueses participen en la sessió de teatre de la Setmana de l'Energia

Notícia

Sota el lema 'Juguem amb energia', 321 nens i nenes han realitzat diferents activitats relacionades amb el Vilawatt amb l'objectiu d'aprendre a estalviar energia a la vegada que es diverteixen.
Notícia

La Gala 50/50 ha homenatjat els centres públics rubinencs que han estalviat 300.000 euros en aquests 5 anys de vida. La gala era un reconeixement pels més petits i també ha servit per conèixer els projectes d'escoles de València, Madrid i Gran Canària que han importat el model d'estalvi rubinenc.

Butlletí