Es reparteixen 82.000 Agendes Escolars i 6.500 calendaris de Medi Ambient a alumnes de 112 municipis

12/09/2018 - 13:36

Més de 82.000 agendes escolars i 6.500 calendaris del Medi Ambient ja estan a les aules de centres escolars de 112 municipis de Catalunya per al curs 2018-2019. L'agenda i el calendari són recursos d'educació ambiental adreçats respectivament a l'alumnat de secundària i primària, que la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat elaboren des de ja fa disset anys.

Com a novetat d’enguany i amb la voluntat de fer més visible el missatge ambiental, l’Agenda Escolar s’estrena a Instagram amb l’usuari @agendaescolardiba. També es pot consultar al facebook i a l’adreça web agendaescolar.diba.cat.

Aquests materials són, alhora, una contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, als quals la Diputació de Barcelona també hi està compromesa com a administració. 

Les agendes i els calendaris d’aquest nou curs escolar conviden els alumnes a connectar-se al món i recorden que les nostres accions, per petites i insignificants que puguin semblar, poden tenir efectes a curt, mitjà o llarg termini.

Les agendes contenen els apartats característics d'una agenda escolar amb la particularitat que al llarg del curs s'inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d'activitats o informacions setmanals diverses.

En aquests projectes hi ha participat també la Diputació d’Osca, de manera que, com ja és habitual, les agendes i els calendaris es tradueixen al castellà i s’adapten a les particularitats del seu territori.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Notícia

Més de 600 infants de primària de Sant Vicenç de Castellet porten dos mesos millorant els seus hàbits alimentaris i sostenibles a l’hora d’esmorzar. Aquesta és la Setmana Europea de Prevenció de Residus i la campanya ‘Marató Residu Zero’ acaba amb la satisfacció d’haver reduït residus a les 3 escoles del poble i augmentant el respecte cap al medi ambient.

Notícia
En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Butlletí