Finalitza el programa d’actuacions municipals per millorar l’eficiència energètica a les llars de Vic

04/12/2017 - 21:56

Cinc edificis de protecció oficial del barri del Sucre han participat en aquesta acció, emmarcada dins d’un projecte més ampli de suport adreçat a les comunitats de veïns.

Cinc comunitats de veïns d’edificis de protecció oficial de la ciutat de Vic han participat en el programa d’actuacions municipals per millorar l’eficiència energètica als habitatges, una acció inclosa en el projecte de suport en organització, funcionament i convivència adreçat a les comunitats de veïns.  “Aquest és un projecte que es treballa transversalment des de l’Oficina Local d’Habitatge, el Departament de Benestar i Família i el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Vic”, ha explicat el regidor d’Habitatge, Titi Roca, en el transcurs de la segona visita realitzada a un pis ubicat al carrer Bisbe Font Andreu, i que tanca el programa d’aquest any.

La tècnica d’acompanyament a les comunitats de veïns de l’Ajuntament de Vic, Gemma Sánchez, ha explicat que dins del programa també es posa atenció a la prevenció de la pobresa energètica.

Aquestes actuacions en matèria d’eficiència energètica es realitzen en un dels pisos de cadascuna de les comunitats que formen part del programa, en dues fases, i en modalitat aprenentatge-servei: “En la primera visita es realitza una diagnosi energètica, s’identifiquen els diferents subministraments, quins serveis es tenen contractats i es revisen les factures. En la segona visita és quan es realitzen les actuacions per millorar les deficiències detectades, i es convida els veïns de la resta de l’edifici perquè hi siguin presents, a fi que puguin traslladar aquestes millores a les seves pròpies llars”, ha detallat Sánchez.

Les actuacions de millora de l’eficiència energètica es porten a terme des de l’associació Ecoserveis, “que són pioners en la promoció de millores energètiques i en la lluita contra la pobresa energètica”, ha subratllat Sánchez.

A més, s’ha posat a disposició del veïns d’aquestes comunitats una bossa d’hores d’assessorament en matèria d’estalvi i eficiència energètica i acompanyament en les gestions que puguin ser necessàries. Per fer-ne ús, els veïns s’han d’adreçar al local de l’Associació de Veïns del Barri del Sucre.

Actuacions complementàries

Des de l’Ajuntament, es promouen diverses accions en aquest sentit, com ara els tallers de “Com reduir les factures de la llum, gas i aigua?”, que han tingut lloc als diferents centres cívics de la ciutat, i l’èxit dels quals ha permès programar tres noves sessions pel primer trimestre de l’any vinent.

Per altra banda, també es porta a terme un programa d’auditories energètiques, juntament amb la Diputació de Barcelona, específic per a usuaris de Benestar Social. Paral·lelament, des de Benestar Social es realitza una tasca preventiva de la pobresa energètica informant sobre bonificacions i  ajuts per aquelles persones en situació de vulnerabilitat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Gil Salvans, Josep-Ramon Soldevila i Jordi Boadas

Gil Salvans, Josep-Ramon Soldevila i Jordi Boadas

La sessió s’emmarca en el Fòrum Ambiental de Vic, que consisteix en una sèrie de jornades temàtiques on s’anima als participants a debatre i consensuar propostes en relació al tema presentat. Una vintena d’assistents vinculats amb la temàtica es van trobar a la Sala Coll i Bardolet d’El Sucre a Vic.

Notícia

L’afluència de visitants i el grau de satisfacció dels expositors demostren l'interès de l'autoconsum energètic a Catalunya. La Fira ha nascut amb la voluntat de promocionar l’autoconsum d’electricitat tan a gran escala com a nivell particular mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients.

Butlletí