Granollers obté per segon cop el Contenidor d’Or com a població que més vidre recicla

Font: El 9 nou .cat i elcontenidordor.cat

13/02/2018 - 21:23

Granollers ha guanyat El Contenidor d’Or del mes de gener i ja suma dues victòries en la competició de convoca l’entitat Ecovidrio.

Onze municipis participen en aquest concurs, que té com a objectiu incentivar el reciclatge de vidre entre la població.

La taxa de reciclatge de vidre a Granollers (els quilos de vidre que es recullen per cada habitant) ha passat de 1,41 el gener de 2017 a 1,91 el gener passat, amb un increment del 35,42%.

El Contenidor d’Or, que reconeix la implicació ciutadana amb el reciclatge de vidre, quedarà instal·lat al carrer Mare de Déu de Montserrat, cantonada amb el carrer Camp de les Moreres, durant tot el mes de febrer, fins que es doni a conèixer el nou guanyador mensual.

En segona posició posició s’ha situat Vilafranca del Penedès, amb un creixement del 34,57%, i el Prat de Llobregat ocupa el tercer lloc, amb un augment del 34,40%.

Tenint presents els resultats de gener, la classificació general està encapçalada per Vilafranca del Penedès, i Granollers ocupa la sisena posició.

El concurs va començar el dia 1 de novembre i acabarà el 30 d’abril. Cada mes es mesuraran els residus de vidre que es reciclin als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un guanyador, on s’instal·larà El Contenidor d’Or. Quan acabin els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Granollers ha guanyat el concurs el contenidor d'or del mes d'abril

Vilafranca del Penedès ha sigut el municipi guanyador de tot el concurs. Al llarg dels últims sis mesos, ha augmentat la seva taxa de recollida de vidre un 24,73 % respectes els mateixos sis mesos de l’any anterior.

Notícia
Mollet del Vallès, Badalona, Sant Adrià de Besòs o l'Hospitalet de Llobregat amb Ecovidrio han premiat el reciclatge de vidre

S'ha impulsat una campanya per promoure el reciclatge de vidre coincidint amb aquest període nadalenc en el que augmenta el consum i la generació de residus d’aquest material. Sota el lema Els Reis ho veuen tot, recicla vidre !, la iniciativa té per objectiu incrementar durant aquestes dates la taxa de reciclatge d’envasos de vidre, és a dir, la quantitat de quilos que es recullen al contenidor verd.

Notícia

Durant dues setmanes quatre persones han recorregut l'àmbit de l'illa de vianants de Granollers per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors han visitat els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres.

Butlletí