ISGlobal i Sabadell col·laboraran per desenvolupar polítiques ambientals per afavorir la salut de les persones

Font: ISGlobal

20/07/2017 - 09:32

Després de 13 anys de col·laboració ininterrompuda, l'Ajuntament de Sabadell i ISGlobal han donat un pas més en el seu compromís amb la translació científica mitjançant la formalització d'un conveni entre ambdues entitats.

L'acord permetrà que ISGlobal segueixi realitzant projectes de recerca amb dades procedents de Sabadell i, alhora, assegura l'intercanvi d'informació per què l'Ajuntament pugui utilitzar el coneixement generat per la ciència per desenvolupar polítiques ambientals que afavoreixin la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

L'acord va ser presentat el dimarts 11 de juliol per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, i pel cap del programa de Salut infantil d’ISGlobal, Jordi Sunyer, en un acte en el qual també van participar el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i el regidor de Salut, Ramon Vidal.

Fins ara, la col·laboració entre ISGlobal i l'Ajuntament de Sabadell ha permès dur a terme diversos projectes de recerca, entre els quals destaca el projecte Infància i Medi Ambient (INMA), ja que una de les set cohorts de naixement que l’integren es va formar a la ciutat vallesana l'any 2004. Els més de 740 menors que formen aquesta cohort han participat en nombrosos estudis i han permès eixamplar de manera notable el coneixement sobre les repercussions dels factors ambientals en la salut infantil.

Fruit també de la col·laboració entre les dues entitats són les dades sobre la contaminació atmosfèrica de la ciutat facilitades per ISGlobal i utilitzades pel Consistori per a l'elaboració del seu Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire, que planteja 36 mesures per reduir la contaminació atmosfèrica.

"En ISGlobal pretenem fer una recerca transformadora, que no es limiti únicament a la publicació de resultats, sinó que realment contribueixi a produir un impacte positiu", va assenyalar Jordi Sunyer. "En aquest sentit, l'acord amb l'Ajuntament de Sabadell és un exemple excel·lent de com el coneixement generat per la ciència pot ser incorporat a la presa de decisions polítiques per produir beneficis en la salut i el benestar dels ciutadans", va afegir.

Per la seva banda, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, va destacar la voluntat de la ciutat de "seguir generant evidències que puguin ser compartides a nivell global per millorar la vida de les persones".


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A Sabadell, els blocs de pisos encara estan envoltats de camps de conreu. És el que es coneix com a rodal. Un cinturó en què hi ha un parc agrari de 587 hectàrees, una part de propietat municipal.

Notícia

L’Escola Sant Julià va guanyar la 2a Cursa Solar de Sabadell amb 60 punts, mentre que el 2n lloc va ser, ex aequo, per a les escoles Catalunya i Joaquim Blume, totes dues amb 42 punts. La prova, que va tenir lloc a les instal·lacions del Parc Central del Vallès, la coorganitzen l’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca.

Notícia

Entre les millores introduïdes hi ha, en primer lloc, diverses inversions que s’han fet en l’enllumenat interior de 39 edificis municipals per fer-los més eficients. Es tracta d’equipaments com l’Escola Bressol de Can Puiggener, el Vapor Llonch, l’edifici municipal de la plaça del Gas, l’Arxiu Històric o la Biblioteca dels Safareigs, entre altres. Depenent de l’edifici, s’hi ha aconseguit un estalvi energètic que va del 56 % al 7 %, en funció de les característiques particulars de cada equipament.

Butlletí