ISGlobal i Sabadell col·laboraran per desenvolupar polítiques ambientals per afavorir la salut de les persones

Font: ISGlobal

20/07/2017 - 09:32

Després de 13 anys de col·laboració ininterrompuda, l'Ajuntament de Sabadell i ISGlobal han donat un pas més en el seu compromís amb la translació científica mitjançant la formalització d'un conveni entre ambdues entitats.

L'acord permetrà que ISGlobal segueixi realitzant projectes de recerca amb dades procedents de Sabadell i, alhora, assegura l'intercanvi d'informació per què l'Ajuntament pugui utilitzar el coneixement generat per la ciència per desenvolupar polítiques ambientals que afavoreixin la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

L'acord va ser presentat el dimarts 11 de juliol per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, i pel cap del programa de Salut infantil d’ISGlobal, Jordi Sunyer, en un acte en el qual també van participar el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i el regidor de Salut, Ramon Vidal.

Fins ara, la col·laboració entre ISGlobal i l'Ajuntament de Sabadell ha permès dur a terme diversos projectes de recerca, entre els quals destaca el projecte Infància i Medi Ambient (INMA), ja que una de les set cohorts de naixement que l’integren es va formar a la ciutat vallesana l'any 2004. Els més de 740 menors que formen aquesta cohort han participat en nombrosos estudis i han permès eixamplar de manera notable el coneixement sobre les repercussions dels factors ambientals en la salut infantil.

Fruit també de la col·laboració entre les dues entitats són les dades sobre la contaminació atmosfèrica de la ciutat facilitades per ISGlobal i utilitzades pel Consistori per a l'elaboració del seu Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire, que planteja 36 mesures per reduir la contaminació atmosfèrica.

"En ISGlobal pretenem fer una recerca transformadora, que no es limiti únicament a la publicació de resultats, sinó que realment contribueixi a produir un impacte positiu", va assenyalar Jordi Sunyer. "En aquest sentit, l'acord amb l'Ajuntament de Sabadell és un exemple excel·lent de com el coneixement generat per la ciència pot ser incorporat a la presa de decisions polítiques per produir beneficis en la salut i el benestar dels ciutadans", va afegir.

Per la seva banda, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, va destacar la voluntat de la ciutat de "seguir generant evidències que puguin ser compartides a nivell global per millorar la vida de les persones".


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les actuacions realitzades han permès que l’Oficina de Mobilitat deixi de ser un punt més de venda de títols de transport i passi a oferir un servei personalitzat d’informació i de comunicació de totes les maneres de moure’s per la ciutat (carrers de prioritat per a vianants, aparcaments per a cotxes, carrils bicicleta, línies de bus i de tren, etc.), tant de forma presencial com telefònica, tot mantenint els serveis habituals de venda i tramitacions de títols bonificats.

Notícia
Font: Deriva Mussol -Caminar el perímetre

Les ciutats de Sabadell, Terrassa i Matadepera disposaran, a partir de l’any vinent, d’itineraris de vianants i bicicletes que les connectaran entre si. La infraestructura de 4,1 km de longitud vol promoure que les persones vagin en bicicleta i a peu en els seus desplaçaments, millorant la seva seguretat, ja que per aquestes carreteres hi circulen una mitjana de 27.0000 vehicles al dia. El projecte, realitzat i finançat per la Diputació de Barcelona, tindrà un cost de 3,2 milions d’euros i beneficiarà més de 400.000 persones.

Article

El mes de setembre entrarà en funcionament als municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans la plataforma BusUp, una aplicació que permet compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina i suposa una alternativa al cotxe especialment en llocs on el transport públic és limitat.

Butlletí