La Barceloneta diu plàstic 0

28/11/2016 - 16:53

El passat 20 d’octubre, es va donar el tret de sortida a les activitats d’enguany de Ciència Ciutadana encaminades a visibilitzar, conscienciar i reduir el plàstic dels mars i platges.

En l’acte inaugural van participar l’alumnat i el professorat de les escoles Alexandre Galí i Mediterrània. Van assistir a la conferència del científic de l’Institut de Ciències del Mar, Luís Francisco Ruíz que va introduir la problemàtica dels plàstics que es troben al fons del mar i a les superfícies marines.

Durant aquest curs 2016-2017, els alumnes de la Barceloneta es convertiran en científics on practicaran el mètode científic fent mostrejos de la sorra de la platja de la Barceloneta per analitzar-ne els tipus i quantitat de microplàstics que s’hi dipositen i publicaran els resultats en un mapa col·lectiu de la plataforma Observadors del Mar.

Les dades seran analitzades conjuntament per un equip de científics, la qualcosa servirà per dissenyar estratègies de gestió i de sensibilització sobre els residus plàstics al mar.

Aquest projecte està liderat per l’Institut de Ciències del Mar i les accions amb les escoles del barri seran coordinades des de l’Àrea d’Educació i Activitats del Museu Marítim de Barcelona.

Per finalitzar la trobada, es va fer una foto col·lectiva de sensibilització vers l’ús dels plàstics a la Platja del Somorrostro.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Butlletí