La Generalitat dóna llum verda al tràmit urbanístic per evitar la construcció de 2.800 pisos a Torre Negra

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

05/07/2018 - 13:54

Llum verda de la Generalitat a preservar definitivament l’àmbit de la Torre Negra. La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ja ha emès tots els informes favorables per convertir Torre Negra en sòl no urbanitzable i evitar així la construcció de 2.800 pisos en aquest entorn situat a l’entrada de Collserola.

El llarg camí per preservar Torre Negra
Aquesta és la tercera modificació de PGM que l’Ajuntament ha impulsat a l’àmbit de Torre Negra (165 hectàrees). Anteriorment el TSJC havia anul·lat les dues primeres modificacions en considerar que aquest paratge no podia ser preservat pels seus valors naturals. Els tribunals, però, sí que van reconèixer la competència municipal per classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari, que és la fórmula que ha impulsat l’Ajuntament per preservar aquest espai a través d’aquesta tercera modificació urbanística.

Com a novetats d’aquesta tercera modificació, cal destacar que tres nuclis existents a l’àmbit es classifiquen com a sòl urbà: la petita urbanització residencial Torre Negra (que ja havia estat sòl urbà en el PGM del 1976), el Club Tennis Natació Sant Cugat i l'escola Avenç. Així mateix, el nou document contempla que els nuclis dispersos residencials de l'avinguda de Can Bellet i de l'avinguda de Can Calado siguin verds privats.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha valorat molt positivament la decisió de la Generalitat d’avalar el procés urbanístic impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu de protegir Torre Negra. “És una molt bona notícia per a Sant Cugat”, ha dit l’alcaldessa, “i també per a l’entorn natural de Collserola”.

“La protecció de Torre Negra”, ha subratllat Fortuny, “referma el nostre model de ciutat basat en la protecció de Collserola i en redirigir el creixement urbanístic cap al nord-oest, on es concentren les principals infraestructures viàries. Aquest model, per tant, aposta clarament per potenciar la qualitat ambiental, impulsar una mobilitat més sostenible i millorar la qualitat de l’aire”.

Així mateix, l’alcaldessa també ha destacat el “gran consens” que genera la preservació de Torre Negra entre la ciutadania i el “gran valor social i de benestar” que representa aquest entorn que dóna entrada al Parc Natural de Collserola.


 

Relacionats

Notícia
Casa de la Cultura de Sant Cugat. Font: Ajuntament de Sant Cugat

Casa de la Cultura de Sant Cugat. Font: Ajuntament de Sant Cugat

Amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i la qualitat de vida als barris de Sant Cugat, l’Ajuntament està participant en el projecte CESBA-MED finançat per la Unió Europea a través del programa Interreg Mediterrània. La finalitat del projecte, que també s’està desenvolupant a altres ciutats europees, és crear un sistema d’avaluació de sostenibilitat en àrees urbanes que permeti la comparació entre municipis i esdevenir una eina decisòria entre projectes que es vulguin desenvolupar. 

 

Notícia

L’Anell Verd és una infraestructura sostenible que envolta el municipi d’Alzira, a la comarca de la Ribera Alta, al País Valencià, i que suposa un canvi del model urbà de la ciutat, ja que constitueix un nou paradigma de mobilitat més respectuós amb el medi ambient i ofereix tot un seguit d’espais d’interacció social. La infraestructura formada per paisatges de ciutat, muntanya, horta i riu ha estat impulsat per l’ajuntament de la localitat i recolzat per la Diputació de València.

Notícia

El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona posen en servei a partir del 12 d’octubre nous serveis d’autobús que permetran millorar l’accés amb transport públic sostenible als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El servei vol facilitar l’accés a tota la població als espais naturals, alhora que millorar la mobilitat en unes zones dels parcs que tenen una elevada afluència de visitants.

Butlletí