La Generalitat dóna llum verda al tràmit urbanístic per evitar la construcció de 2.800 pisos a Torre Negra

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

05/07/2018 - 13:54

Llum verda de la Generalitat a preservar definitivament l’àmbit de la Torre Negra. La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ja ha emès tots els informes favorables per convertir Torre Negra en sòl no urbanitzable i evitar així la construcció de 2.800 pisos en aquest entorn situat a l’entrada de Collserola.

El llarg camí per preservar Torre Negra
Aquesta és la tercera modificació de PGM que l’Ajuntament ha impulsat a l’àmbit de Torre Negra (165 hectàrees). Anteriorment el TSJC havia anul·lat les dues primeres modificacions en considerar que aquest paratge no podia ser preservat pels seus valors naturals. Els tribunals, però, sí que van reconèixer la competència municipal per classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari, que és la fórmula que ha impulsat l’Ajuntament per preservar aquest espai a través d’aquesta tercera modificació urbanística.

Com a novetats d’aquesta tercera modificació, cal destacar que tres nuclis existents a l’àmbit es classifiquen com a sòl urbà: la petita urbanització residencial Torre Negra (que ja havia estat sòl urbà en el PGM del 1976), el Club Tennis Natació Sant Cugat i l'escola Avenç. Així mateix, el nou document contempla que els nuclis dispersos residencials de l'avinguda de Can Bellet i de l'avinguda de Can Calado siguin verds privats.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha valorat molt positivament la decisió de la Generalitat d’avalar el procés urbanístic impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu de protegir Torre Negra. “És una molt bona notícia per a Sant Cugat”, ha dit l’alcaldessa, “i també per a l’entorn natural de Collserola”.

“La protecció de Torre Negra”, ha subratllat Fortuny, “referma el nostre model de ciutat basat en la protecció de Collserola i en redirigir el creixement urbanístic cap al nord-oest, on es concentren les principals infraestructures viàries. Aquest model, per tant, aposta clarament per potenciar la qualitat ambiental, impulsar una mobilitat més sostenible i millorar la qualitat de l’aire”.

Així mateix, l’alcaldessa també ha destacat el “gran consens” que genera la preservació de Torre Negra entre la ciutadania i el “gran valor social i de benestar” que representa aquest entorn que dóna entrada al Parc Natural de Collserola.


 

Relacionats

Notícia

El batejat com Projecte Vores, promogut pel biòleg Carles Castell i el Club Muntanyenc, va rebre el suport d’unes 2.500 persones en els pressupostos participatius promoguts per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Article

Els espais natural del Prat, ara a casa teva. Viu-los en 360º.

Notícia

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà (Concactiva) i, per altra banda, amb en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alt Camp, ha impulsat un ay més sengles Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Butlletí