L’Ajuntament de Badalona participa a la trobada inicial del projecte europeu BINGO

Redacció
16/07/2015

Aquest programa té l’objectiu d’estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre el cicle integral de l’aigua

L’Ajuntament de Badalona ha participat a Lisboa, el passat 9 i 10 de juliol, a la trobada inicial del projecte europeu BINGO (Bringing innovation to ongoing water managements. A better control of our future under climate change) un pla que pretén estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre el cicle integral de l’aigua aportant informació en relació a diferents escenaris futurs i alhora proposant solucions per a una millor adaptació de les ciutats a aquest impactes. Badalona participa en el projecte europeu BINGO juntament amb vint socis europeus de sis països: Portugal, Xipre, Noruega, Holanda, Alemanya i Espanya.

El projecte, que té una durada de quatre anys, forma part del nou Programa Marc de la Comissió Europea per a la recerca i la innovació nomenat Horitzó 2020.

El projecte Bingo es desenvolupa sobre sis casos d’estudi distribuïts tant al nord com al sud d’Europa per tal de cobrir un ampli ventall de condicions climàtiques i problemàtiques associades a la gestió de l’aigua.

En el cas de Badalona, el projecte es centrarà en l’estudi del xoc del canvi climàtic sobre el drenatge urbà (xarxa de clavegueram) i els abocaments al mar. Primers s’avaluaran, a escala local, les alteracions previstes a les temperatures i règim pluviomètric en un horitzó mitjà – llarg. Davant dels diferents escenaris climàtics (pluges intenses de curta durada, fenòmens tempestuosos i violents, períodes de sequera continuada, etc) s’avaluaran els riscos associats d’inundacions i pèrdua de qualitat de l’aigua del mar. Per fer front a aquests impactes el projecte finalitzarà amb la proposta de mesures de mitigació i adaptació o noves infraestructures i millores en la gestió per solucionar les incidències que hi pugui haver.

Conjuntament amb Badalona, també participen en el projecte l’empresa Aqualogy, Aigües de Barcelona, encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua a l’Àrea Metropolitana així com la pròpia Àrea Metropolitana, entitat gestora entre d’altres del col·lector de llevant (col·lector que condueix les aigües residuals de la ciutat fins a la depuradora del Besòs).

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Platja-onades.jpg160.1 KB

Relacionats

Notícia

Una comissió, amb representants d’agents polítics, socials i econòmics, tindrà enllestida aquest any una Instrucció per incorporar-la als plecs de contractació

Notícia

Després d’haver atès més de 600 visites de ciutadans i d’arribar a més de 300 comerços de la ciutat, la campanya municipal d’assessorament energètic i d’eficiència energètica #femBDNeficient s’allarga fins a finals d’any.

Notícia

L’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, ha instal·lat 8 contenidors adaptats al reciclatge de grans quantitats de vidre generades pels establiments d’hostaleria.

Butlletí