L’edifici de l’Ajuntament de Castellbisbal tindrà plaques solars per a autoconsum

14/01/2018 - 09:17

Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Alterna Energia per 33.582 euros, està previst que comencin durant el primer trimestre de l’any 2018.

La propera instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a l’edifici de l’Ajuntament forma part dels projectes per la transició energètica que impulsa l’AMB, que ha fet un estudi sobre la viabilitat d’aquesta actuació.

Segons l’informe de l’AMB, l’edifici de l’Ajuntament, un cop entrin en funcionament les plaques solars, produirà 35.000 kWh a l’any donant cobertura al 10% de les seves necessitats energètiques elèctriques, garantint una ràtio d’autoconsum del 100%.

L’estalvi energètic que generaran les noves plaques solars serà d’uns 4.000 € l’any, de manera que en 8 anys i mig s’haurà recuperat el cost íntegre de la inversió feta en la instal·lació


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Cristina Julià i Rafael Güeto a la gasolinera Rally (foto: Localpres)

S'ha inaugurat la primera instal·lació d’autoconsum solar en una coberta privada de Rubí. La intenció del govern és ampliar les bonificacions de manera que es puguin mantenir durant el període d’amortització de la inversió inicial necessària per disposar d’una instal·lació d’aquest tipus.

Article

Les instal·lacions de 301 plaques fotovoltaiques tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

Notícia
Els participants havien de fer servir el mínim consum de bateria possible

El segon Ral·li d'Eficiència Energètica es va celebrar en el marc de la Setmana de la Mobilitat. La iniciativa va comptar amb un total de 16 participants, gràcies a l'organització del grup Som Mobilitat.

Butlletí