L’edifici de l’Ajuntament de Castellbisbal tindrà plaques solars per a autoconsum

14/01/2018 - 09:17

Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Alterna Energia per 33.582 euros, està previst que comencin durant el primer trimestre de l’any 2018.

La propera instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a l’edifici de l’Ajuntament forma part dels projectes per la transició energètica que impulsa l’AMB, que ha fet un estudi sobre la viabilitat d’aquesta actuació.

Segons l’informe de l’AMB, l’edifici de l’Ajuntament, un cop entrin en funcionament les plaques solars, produirà 35.000 kWh a l’any donant cobertura al 10% de les seves necessitats energètiques elèctriques, garantint una ràtio d’autoconsum del 100%.

L’estalvi energètic que generaran les noves plaques solars serà d’uns 4.000 € l’any, de manera que en 8 anys i mig s’haurà recuperat el cost íntegre de la inversió feta en la instal·lació


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Cristina Julià i Rafael Güeto a la gasolinera Rally (foto: Localpres)

S'ha inaugurat la primera instal·lació d’autoconsum solar en una coberta privada de Rubí. La intenció del govern és ampliar les bonificacions de manera que es puguin mantenir durant el període d’amortització de la inversió inicial necessària per disposar d’una instal·lació d’aquest tipus.

Article

Les instal·lacions de 301 plaques fotovoltaiques tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

Notícia

L’afluència de visitants i el grau de satisfacció dels expositors demostren l'interès de l'autoconsum energètic a Catalunya. La Fira ha nascut amb la voluntat de promocionar l’autoconsum d’electricitat tan a gran escala com a nivell particular mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients.

Butlletí