Les escoles de Mollet amb l'alimentació ecològica

09/11/2017 - 11:54

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, a través dels centres educatius de la ciutat, s'ha adherit a la primera Setmana Bio a l'escola amb un seguit d'activitats.

La iniciativa té l'objectiu de donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa. S'han fet activitats al Centre Cívic de Can Borrell i a l'escola Sant Jordi, jornada de portes obertes de l'hort a les escola Sant Vicenç, Joan Salvat Papasseit, Joan Abelló i Can Besora. 

També amb l'objectiu de difondre la producció i l'alimentació ecològica, tots  aquells que s'hn acostat als horts han rebut un planter d'enciam en pots biodegradables. El diumenge 29 d'octubre es va cloure la setmana d'activitats a Gallecs amb la tradicional Fira de l'espelta. 

La Setmana Bio a l'escola

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya porta organitzant i celebrant la Setmana Bio per l’alimentació ecològica des de l’any 2013. La Setmana Bio va néixer com una marca comuna pensada per concentrar en una setmana tota una sèrie d’actuacions, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor relacionat amb la producció ecològica, que encaixin amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i, en general, l'alimentació ecològica.

Per altra banda, el DARP, amb la participació dels Departaments d’Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat, també porten celebrant des de l’any 2013 el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, un guardó que s'adreça a tots els centres d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial i llar d’infants de Catalunya, amb l'objectiu de reconèixer i incentivar els projectes i línies de treball que aquests realitzen en la promoció del coneixement de l’agricultura i l’alimentació.

Aquest any, per primera vegada, es celebrarà la Setmana Bio a l’escola, per tal d’ajuntar els dos projectes i potenciar les activitats de promoció dins de l’àmbit d’ensenyament i la comunitat educativa. Així doncs, aquesta Setmana Bio a l’escola ha consistit en programar, al llarg d’una setmana, tot un seguit d’activitats destinades a donar a conèixer i promoure la producció i l’alimentació ecològica entre la comunitat educativa. Al llarg d’aquesta setmana també es produiria el lliurament dels premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, a celebrar en el centre que va guanyar aquest guardó en l'anterior edició.


 

Relacionats

Notícia
La primera edició de la Setmana Bio a l’escola tindrà lloc del 23 al 29 d’octubre

L'objectiu és donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa.

Notícia

Aquest projecte d'estalvi energètic 50/50 té com a objectiu reduir la despesa energètica a les escoles públiques. El concepte es basa en retornar el 50% d'aquest estalvi a les escoles participants perquè el dediquin a equipaments necessaris i, de retruc, es consciencia a la població sobre la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica.

Butlletí