Les jornades tècniques, el més ben valorat de la 6a Fira de Biomassa de Catalunya

Font: Ajuntament de Vic

23/10/2018 - 13:14

Les jornades tècniques, amb conferències i casos pràctics, han estat les iniciatives més ben valorades tant de la 6a edició de la Fira de Biomassa de Catalunya com del 1r Saló del Biogàs i Tractament de Purins. Més de 300 professionals hi ha participat i han valorat molt positivament els seus continguts. Respecte edicions anteriors, l’afluència de públic ha estat menor, però els més de 90 expositors d’ambdues fires han pogut mostrar els seus productes i novetats, durant tres dies d’activitat comercial.

El regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Benjamí Dòniga, destaca que “el sector forestal és un dels que ha assolit amb més èxit els seus objectius comercials. D’altra banda, també ha tingut molt bona acollida el nou Saló del Biogàs i Tractament de Purins, que contribueix a trobar solucions al repte mediambiental que té la nostra comarca i estem convençuts que tindrà continuïtat”.

 La participació de la delegació comercial del Ministeri d’Afers Exteriors de Dinamarca al Saló del Biogàs, amb 6 empreses, ha despertat un gran interès, ja que aquest país fa anys que aplica la tecnologia relacionada amb el biogàs, amb molt bons resultats. El director de la delegació comercial de l’ambaixada de Dinamarca a Barcelona, Narcís Margall, ha mostrat la seva satisfacció per la gran expectació que han generat les seves empreses i per haver pogut presentar el model danès “que fomenta l’economia circular i la simbiosis entre el camp i la ciutat”.

 El 1r Concurs Internacional de Motoserristes a Catalunya ha aportat novetat i espectacle a la Fira de la Biomassa i ha permès fer un reconeixement a la tasca que duen a terme aquests professionals. El guanyador ha estat Gerard Fugaroles, de Vallgorguina, que ha guanyat el 1r premi, dotat amb 500€.

 La 6a Fira de Biomassa de Catalunya també ha acollit l’Assemblea Anual del Col·legi d’Enginyers de Forests, una mostra de la implicació del sector en aquesta cita bianual.

La 6a Fira de Biomassa de Catalunya ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic, a través de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Medi Natural, el Consell Comarcal d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona. La Fira ha comptat amb el patrocini d’ECONOVA, i la col·laboració de les empreses LIGNIA BIOMASSA i ENERBIO.

Per la seva part, la 1a edició del Saló de Biogàs i Tractament de Purins ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic, a través de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats, la Generalitat de Catalunya, a través, de l’Agència Catalana de Residus, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Institut Català d’Energia, l’Associació Espanyola de Biogàs, el Catalan Water Paternship, el Consell Comarcal d’Osona, la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya. L’esdeveniment ha comptat amb el patrocini del Ministeri d’Afers Exteriors de Dinamarca (Delegació Comercial de Catalunya) i de l’empresa Pesa Medioambiente.


 

 

Relacionats

Notícia

Formen part dels treball del projecte HOUSE del CSIC per conèixer el seu comportament i la repercussió en la qualitat de l'aire

Notícia

El panell informatiu, que es troba en període de proves, informarà sobre els nivells d’ozó a partir del proper 15 de maig quan també avisarà si se superen els llindars d’aquestes mol·lècules presents a l’aire.

Notícia
El 56% del creixement del sector s'ha registrat en només dos països: Regne Unit i Alemanya

La dada l’han avancat 2 think tanks europeus - Sandbag y Agora Energiewende-, que han repassat els primers balanços anuals provisionals 2017 de les 28 nacions de la Unió. Per primera vegada en la història, l'eòlica, la solar i la biomassa van produir l'any passat a la Unió Europea dels 28 més electricitat que el carbó. Cal destacar que el 56% del creixement del sector s'ha registrat en només dos països: Regne Unit i Alemanya. I destaca fornamentalment la generació d'electricitat amb vent, la qual ha augmentat un 19%.

Butlletí