L'ETS d'Arquitectura del Vallès inaugura l'espai de recerca Living Lab LOW3

Font: UPC

20/05/2011 - 00:00
El Living Lab LOW3 és la continuació del projecte LOW3, la casa solar dissenyada i construïda per un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per participar en el concurs internacional Solar Decathlon Europe 2010. L'espai serà un laboratori de construcció i experimentació sostenible, eficiència energètica i energies renovables.
L'equip d'estudiantat que van dur a terme el projecte LOW3, liderat pel professor de la UPC Torsten Masseck, han instal·lat la casa solar a l'exterior de l'Escola amb l'objectiu de donar continuïtat al treball iniciat per a la competició Solar Decathlon Europe 2010. Situat entre docència i recerca aplicada en el camp de l'arquitectura sostenible, LOW3 es transforma ara en Living Lab LOW3, un laboratori viu de construcció sostenible, eficiència energètica i energies renovables a l'ETSAV. 

LOW3, Low energy+Low impact+Low cost 
La casa solar LOW3 (Low energy+Low impact+Low cost) és un dels cinc projectes espanyols que van participar al concurs Solar Decathlon Europe 2010 i l'únic que va guanyar la primera prova. Està especialment concebuda per ser molt més que un habitatge energèticament autosuficient durant el seu funcionament i dissenyada a base d'un exhaustiu anàlisi del cicle de vida dels materials i components, l'optimització del procés de construcció i un concepte adaptable als canvis d'usos (ampliació, actualització tecnològica, reutilització i reciclatge). 

Integra tecnologia fotovoltaica així com sistemes solars tèrmics, la qual cosa permet l'autosuficiència energètica de l'edifici. Així mateix, el prototip es construeix amb materials sostenibles de baix cost, locals i renovables, senzills i eficaços. Això, juntament amb l'alta eficiència energètica de l'habitatge, permet assolir l'objectiu de tancar al màxim els cicles dels materials i de l'aigua.

La construcció a base de sistemes modulars i flexibles prefabricats facilita la transformació, ampliació i reorganització de l'espai per adaptar-se a les necessitats canviants dels seus ocupants. Tots aquests factors converteixen el projecte LOW3 de la UPC en un innovador concepte d'habitatge bioclimàtic.

Relacionats

Butlletí