L'ICF posa en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes d'economia verda i circular

Font: Generalitat de Catalunya

23/10/2018 - 12:13

L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular, amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament d’actuacions compromeses amb el medi ambient. Amb aquesta iniciativa, fruit del treball conjunt amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, el govern català pretén fomentar l’ús de  productes i materials que es mantinguin el major temps possible dins l’economia a través de la seva reutilització, reparació, remanufactura o reciclatge, reduint així la generació de residus i l’extracció de matèries primeres.

Els destinataris de la nova línia de finançament, denominada “ICF EcoVerda”, són tant empreses i entitats privades com públiques. L’import dels préstecs oscil·larà entre els 500.000 euros i 2,5 milions d’euros per privats i entre 2,5 milions i 10 milions per públics. En tots dos casos, es podrà finançar el 100% dels projecte.
 
Pel que fa al termini, els sol·licitants privats podran demanar el préstec a un màxim de 20 anys, i els públics, a 30, amb la possibilitat en tots dos casos d’un període de carència de fins a 2 anys.
 
La posada en marxa d’aquesta línia és una mostra més del compromís de la Generalitat i l’ICF amb la transició cap a un nou model econòmic on el reaprofitament de residus, l’estalvi energètic i la sostenibilitat en els processos productius passin a ser protagonistes. L’objectiu final, en la línia del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), és millorar el benestar social i l’equitat social, reduir riscos ambientals i la pressió sobre els sistemes naturals, i harmonitzar el desenvolupament econòmic i el consum eficient de recursos.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La iniciativa substituirà les bosses de plàstic d’un sol ús per bosses compostables, que es podran aprofitar per llençar els residus orgànics domèstics i millorar la qualitat del compost que se n’obtingui. També es reduirà el consum de bosses d’un sol ús per pesar fruita i verdura gràcies a la introducció de bosses reutilitzables. Aquestes accions s’emmarquen en el #projecte CERES europeu, de promoció de l’economia circular, impulsat per l’Ellen MacArthur Foundation, i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet.

Article
La cinquena edició de la proposta ha escollit el projecte ‘Pesa i Pensa’ de Campos Estela com la millor experiència d’economia circular de proximitat
L'alcaldessa en el moment d'obrir el Congrés (foto: Cesar Font)

L'alcaldessa en el moment d'obrir el Congrés (foto: Cesar Font)

Prop de 200 persones s'han inscrit per participar en la cinquena edició del Congrés Rubí Brilla pel canvi de model energètic que enguany ha tractat l'economia circular. La jornada que ha omplert l'auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler s'ha estructurat en dues taules rodones amb cinc casos d'èxit cadascuna a través de les quals els ponents han exposat els diferents vessants de l'economia circular.

Article

El I Anuari sobre Economia Circular a Espanya 2018 ofereix, entre altres dades, quina és la posició global d'Espanya respecte a l'Economia Circular a Europa -valoració quantitativa i rànquings a partir de la bateria d'indicadors i temes seleccionats per la Comissió Europea / EUROSTAT - i quins països tenen una economia més / menys circular.

Butlletí