L’Institut Sant Quirze clou el projecte europeu “Eco Environment Curiosity as an opportunity”

06/06/2018 - 08:44

Uns 900 alumnes de 4t d'ESO de diversos centres europeus han participat a la iniciativa

L’Institut Sant Quirze ha posat punt final al projecte “Eco Environment Curiosity as an opportunity” (ECO), una proposta de treball interdisciplinari i conjunt, que ha coordinat el centre, i on han participat 900 alumnes de diversos instituts europeus.  En aquest sentit, la Patronal ha acollit l’acte de cloenda del projecte, amb l’assistència de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Sant Quirze i una trentena d’estudiants dels centres Allgäu-Gymnasium, d’Alemanya, Marianum, d’Holanda, i dos instituts italians, Giordano Bruno i Assunta Pieralli. 

El tema conductor del projecte ECO ha estat el canvi climàtic i el seu impacte negatiu en els i les adolescents. L’alumnat ha treballat aspectes com l’eficiència energètica, els desastres naturals, l’afectació a la salut i el no aprofitament de la roba, entre d’altres. L’objectiu del projecte és que el jovent percebi els problemes mediambientals com a una possibilitat de canvi per cercar noves oportunitats en estudis futurs, en el mercat laboral i en els negocis. Es tracta d’un projecte multicultural i plurilingüe en què la llengua vehicular és l’anglès, i amb què es pretén que l’alumnat aprengui a treballar col·laborativament amb estudiants d’altres països.

L’alumnat visitant, que va arribar a Sant Quirze el passat diumenge, ha estat allotjat amb famílies d’estudiants locals, la qual cosa ha permès la convivència i l’intercanvi d’experiències.

El professorat que ha acompanyat els grups d’estudiants ha rebut, durant l’acte d’avui, uns diplomes de participació, i uns obsequis de record de l’estada a Sant Quirze, materialitzats en uns mussols, símbol local i de saviesa. 

Relacionats

Notícia

L'ens es va reunir dijous, 14 de juny, a la Casa de la Vila i va lliurar el seu projecte a l'alcaldessa i a la regidora d'Educació, Infància i Joventut.

Notícia

La Festa del Medi Ambient ha posat punt i final a una setmana d'activitats que en aquesta ocasió ha tingut per lema "L'aigua, un bé públic per a tothom!"
Notícia

La Gala 50/50 ha homenatjat els centres públics rubinencs que han estalviat 300.000 euros en aquests 5 anys de vida. La gala era un reconeixement pels més petits i també ha servit per conèixer els projectes d'escoles de València, Madrid i Gran Canària que han importat el model d'estalvi rubinenc.

Butlletí